18
Nisan
2024
Perşembe
SİNOP

Okuluna 'müdür' oldu

Sinop İstiklal İlkokulu'ndan mezun olan Mustafa Düzel, 40 yıl sonra aynı okula müdür olarak atandı. 55 yaşındaki Düzel, okulda öğrenim gören torunu "dede" diye seslenince birçok öğrencinin de "dedesi" oldu

Türkiye'nin değişik şehirlerinde sınıf öğretmeni ve idareci olarak görev alan Düzel, 1986 yılında tayini çıkan Sinop'ta çeşitli okullarda öğretmenlik ve yöneticilik yaptı. 1990'da, mezun olduğu İstiklal İlkokulu'nda beden eğitimi öğretmeni olarak çalışan Düzel, Sinop'ta başka bir okulda 16 yıl görev yaptıktan sonra 2010'da İstiklal İlkokulu'na müdür olarak atandı.

Düzel, 3 yıldır İstiklal İlkokulu'nda müdürlük yaptığını, okuduğu okulun müdürlüğünü yapmanın keyif verici olduğunu ifade ederek, "Emekli olana kadar da aynı performansta devam etmeyi düşünüyorum. Bugüne kadar meslek hayatımda çeşitli takdirnameler aldım, aylıkla ödüllendirildim. 2009'da Sinop'ta yılın öğretmeni seçilerek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ziyaret ettim. Bundan daha büyük bir onur ve ödül olamaz diye düşünüyorum" dedi

Torunu da aynı okulda

Çocuklarını da görev yaptığı okulda okuttuğunu anlatan Düzel, "İkisi de öğretmen oldu. Şimdi 6 yaşındaki torunum Tunahan Cankol da bizim okulda ana sınıfına başladı. Eğer yine torunum olursa onu da bu okulda okutmayı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Okula yeni başlayan torun Tunahan ise okul zili çalıp teneffüse çıktığında, soluğu okul müdürü dedesinin yanında alıyor. Tunahan'ın kendisine "öğretmenim" veya "müdürüm" yerine "dede" diye seslenmesi üzerine diğer öğrencilerin de "dede" dediği Düzel, "Torunum okulda her gördüğü yerde bana maalesef 'dede' diyor. Onu engelleyemiyorum. Bazı öğrenciler de torunumdan duydukları 'dede' kelimesini zaman zaman kullanıyor. Çocuklarım okurken bana hiç 'baba' demediler, 'müdürüm, öğretmenim' diye hitap ettiler ama torunum bana 'dede' diyor. Ne de olsa torun tatlı oluyor, bir şey diyemiyorum" ifadelerini kullandı.

AA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2013 Cuma 13:04:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?