25
Nisan
2024
Perşembe
SİNOP

Öldüğü yere gömüldü!

Sinop'un Dikmen İlçesi'nde yaklaşık 50 yıl önce trafik kazasında hayatını kaybeden bir kişinin cenazesi, trafik kazalarına dikkat çekmek için öldüğü yere gömüldü.

Samsun'un Alaçam İlçesi'ne bağlı Sakar İnek Köyü'nde bir ağanın yanında çalıştığı öğrenilen ve soyadı bilinmeyen Veli adlı kişi, bundan 50 yıl önce iş için Sinop'a giderken Kanlıçay Köyü yakınlarında kullandığı traktörün devrilmesi sonucu hayatını kaybetti. Kazada ölen Veli adlı kişinin cenazesini almaya kimse gelmeyince, köy sakinleri trafik kazalarına dikkat çekmek amacıyla cenazeyi kaza yaptığı yerin yol kenarına gömdü.

Merhumun cenazesini 50 yıl önce kendisinin defnettiğini söyleyen Kanlıçay Köyü sakinlerinden 82 yaşındaki Abdullah Sepetçi, "Yaklaşık 50 yıl önce Ramazan ayında soğuk bir kış gecesiydi. Veli ismindeki vatandaş burada traktörün altında kalmıştı. Biz baktığımızda vatandaş ölmüştü. Gerze'den doktor geldi, savcı geldi, ‘Mevtanın akrabaları belki gelir. Siz bunu öğlen sonu defnedin' dediler. O zaman cenazeyi defnetmeye kimse gelmedi. Biz de sürücülerin daha dikkatli olmalarını sağlamak ve onları bir az olsun uyarabilmek için cenazeyi yolun kenarına gömdük" diye konuştu. Köylüler geçtiğimiz yıllarda da mezarın mermer düzenlemesini yaptırdı.

DHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2013 Çarşamba 17:50:16
Güncelleme :2 Nisan 2013 Salı 18:18:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?