7
Mayıs
2024
Salı
SİNOP

Öleceği tarihi mezar taşına yazdırdı

Sinop’ta daha ölmeden mezar taşını yaptıran bir kişi, taşa ölüm tarihini de yıl, ay ve gün olarak şimdiden yazdırdı.

Gece rüyasında ak sakallı bir ihtiyar tarafından ölüm tarihinin kendisine söylendiğini iddia eden Hüseyin Kanel (76), aile kabristanına yaptırdığı mezar taşına ak sakaklı dedenin verdiği tarihi yazdırdı.

Öleceği tarihte bir daha telaş olmaması için şimdiden mezar taşını hazırlattığını ve rüyasındaki ak sakallı dedeye tüm kalbiyle inandığı için taşı yaptırırken tereddüt bile etmediğini belirten Hüseyin Kanel, sadece taşı yaptırmakla da kalmayıp gün, ay ve yıl olarak ölüm tarihini de yazdırdığı mezar taşını kabrinin baş ucuna yerleştirdi. Kanel, bir ay önce yaptırdığı mezar taşını, rüyasında kendisine söylendiğini iddia ettiği ölüm tarihi olan 28 Aralık 2006’ya kadar aşınmalardan korumak için de üzerini çuvalla kapatarak muhafaza altına aldı.

1983 yılında kaybettiği eşi Nazmiye Kanel’in mezarının hemen yanına yaptırdığı kendi mezarını belli aralıklarla ziyaret eden Hüseyin Kanel, "Üzülecek bir şey yok. Ölüm Allah’ın emri ve bizim için. Rüyamda gördüğüm ak sakallıya inandım. Hiç korkmuyorum ve şuanda hazırım. Tabi Allah bilir ama ben o tarihte öleceğime inanıyorum" dedi.

Kanel’in mezar taşında Arapça olarak Allah Baki, ardından Türkçe olarak da "Sadık Oğlu Hüseyin Kanel, Ruhuna Fatiha, Doğum 1929, Ölüm 26.12.2006" yazıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2005 Cumartesi 23:25:29
Güncelleme :12 Nisan 2005 Salı 12:52:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?