3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Organ bağışı kampanyası

Sinop Diyaliz ve Kronik Hastalıklar Yardımlaşma Derneği ile Sinop İl Sağlık Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezi iş birliğinde "Organ Bağışı Kampanyası" başlatıldı. 

Düzenlenen konferans ve tanıtım çalışmalarıyla organ bağışının öneminin anlatıldığı kampanya kapsamında, Sinop kent merkezinde iki ayrı noktaya konulan standlarda vatandaşların organ bağışı kayıtları yapılıyor. Standlarda ayrıca, Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı bilgiler ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın konuya ilişkin yayınladığı fetvaların bulunduğu broşürler dağıtılıyor. 

Bugün başlayan kampanya hakkında bilgi veren Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. İlkay Alp, kampanyanın bir hafta devam edeceğini söyledi. Alp, "Geçtiğimiz hafta kampanyaya ilişkin olarak, kentimize Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Organ Bağışı Koordinatörü sayın Dr. Levent Ceylan gelerek bir konferans verdi. Kampanya kapsamında bugünden itibaren bir hafta süreyle saat 08.00 ile 18.00 saatleri arasında Hükümet Meydanı ve Barış Manço Parkı’nda iki ayrı stand kurduk. Tüm vatandaşlarımızı organ bağışı kampanyamız dahilinde bağış yapmaya davet ediyoruz. Amacımız mümkün olduğunca çok kitleye ulaşmak" dedi. 

Sinop Diyaliz ve Kronik Hastalıklar Yardımlaşma Derneği Başkanı Hilal Şimşek ise Sinopluları duyarlılığa çağırdı. Cumartesi günü düzenlenen konferansa katılımın azlığına da sitem eden Şimşek, büyük bir sağlık sorunu olan organ nakli konusunda herkesin hassas olması gerektiğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2008 Pazartesi 12:28:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?