3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Orman arazisine yapılan binalar yıkıldı

Sinop'un Durağan ilçesinde orman arazisine usulsüz olarak yapılan binalar Sinop Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkıldı.

İlçeye bağlı Beybükü, A.Karacaören, Yeniköy, Alpugan, Sarıyer ve Ulupınar köylerinde gerçekleştirilen yıkım sırasında jandarma tarafından geniş güvenlik önlemi alınırken, olaya tepki gösteren bazı vatandaşlar ise fenalık geçirdi.

Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, yıkım işlemlerinin dün itibariyle tamamlandığı bildirildi. Açıklamada, "Durağan Orman İşletme Müdürlüğü'nde, usulsüz olarak orman arazisi içersinde inşa edilen binaların yıkım çalışmaları tamamlanmıştır. Binaları yapan vatandaşlar hakkında yasal işlem yapılarak mahkemeye sevk edilmiş, mahkeme sonucunda ilgili binaların müsaderesine karar verilmiş ve Yargıtay tarafından bu kararlar onaylanmıştı. Mahkeme kararıyla yıkımına karar verilen binaların yıkımı Bölge Müdürlüğümüze ait üç adet paletli kepçe ile gerçekleştirildi" denildi.

Bu arada yıkım çalışmalarında işletme müdürlükleri tarafından görevlendirilen teknik eleman, orman muhafaza memuru ve işçilerden oluşan yaklaşık 150 kişilik bir ekiple birlikte, yaklaşık 100 jandarma da görev yaptı. İki gün süren yıkım çalışmaları sonucunda; Beybükü, A.Karacaören, Yeniköy, Alpugan, Sarıyer ve Ulupınar köylerinde toplam 22 binanın yıkımı gerçekleştirildi.

Yıkım kararına tepki gösteren ve evsiz bırakıldıklarını belirten vatandaşlar ise kendilerine yardım edilmesini istedi.

.
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2008 Cumartesi 18:22:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?