3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Orman deposu denetlemesi

Orman Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelinde satış depolarında gerçekleştirdiği denetleme çalışmaları kapsamında, Sinop Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait satış depoları denetlendi.


Çalışma kapsamında Sinop'a gelen Orman Genel Müdürlüğü İşletme ve Pazarlama Daire Başkanlığı Piyasa Araştırma Şube Müdürü Ramazan Balı, Pazarlama Şube Müdürü Mehmet Yıldız, Orman Mühendisi Mustafa Eren ve Orman Endüstri Mühendisi Hayrettin Dilbaz, Boyabat Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait Büyükmeydan deposu ve Ayancık Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait Fidanlık depolarında denetim ve incelemelerde bulundu. Denetleme çalışmaları hakkında bilgi veren Sinop Orman Bölge Müdürü Yılmaz Özcan, uygulama kapsamında satış depolarında denetleme, değerlendirmenin yapılarak eksikliklerin giderilmesinin amaçlandığını söyledi. Özcan Yılmaz, "Orman Genel Müdürlüğü'nün, orman ürünlerinin üretim ve pazarlanmasında standardizasyon ile ölçü-kayıtlar önem taşımaktadır. Bu kapsamda depolarımızda yapılan istiflerde deneme mahiyetinde bazı emvallerin boy ve çapları ölçülerek kayıtlarla karşılaştırılmış, sınıflandırmalar kontrol edilmiştir. Aynı zamanda bir standardizasyon tatbikatı şeklinde geçen incelemelerde, sınıflandırmalarda dikkat edilecek hususlar, piyasa şartlarına göre satış takvimlerinin ve emval miktarlarının ayarlanması, emvallerin boy ve çap ölçümleri üzerinde durulmuş, ayrıca depoda tutulması gereken kayıtlar hakkında da bilgi verilmiştir" dedi.


Bu arada yapılan denetimlerde Sinop Orman Bölge Müdür Yardımcısı Ahmat Sırrı Beşel, İşletme ve Pazarlama Şube Müdürü Maksut Yılmaz ve Şube Mühendisleri, İşletme Müdürleri, İşletme Şefleri ve depo memurları da hazır bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2008 Cuma 15:27:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?