5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Orman işçileri bayrak açtı

ORMAN İŞÇİLERİ SENDİKAYA BAYRAK AÇTI

Sinop'ta orman işçileri, üye oldukları sendikanın yönetimi atamayla belirlediği iddiasıyla sendikaya karşı bayrak açtı. Yaklaşık 180 sendika üyesinden 123'ü, sendikaya karşı başlatılan imza kampanyasına destek verdi.

Sendika üyeleri ve orman işçileri adına açıklama yapan Nihat Yeşil, bir süre önce aynı uygulama nedeniyle sendika değiştirerek Öz-Orman-İş Sendikası'na geçtiklerini, fakat aynı uygulamanın tekrarlandığını söyledi. Yeşil, "Öz-Orman-İş Sendikası yetkilileri sendikalarına geçmemizi, yetkiyi aldıklarında kesinlikle böyle bir tavır, hal davranış içerisinde olmayacaklarını, iş yeri temsilcilerinin üst delegelerin ve kurulacak şube başkanlıklarının tamamının işçinin gözü önünde seçimle yapılacağını,

işletmelerde seçim sandıklarının konulacağını, eski sendikanın yanlış yaptığını beyan etmişlerdi. Bizler de zaten böyle bir sendika istediğimizi belirterek, tüm arkadaşlarımızla yeni sendikaya geçtik. Uzun süren yetki davası sonucunda, sona yaklaşıldığından artık sendikayı teşkil edecek olan ana kollarının yani şubelerinin iş yeri temsilcilerinin belirlenmesi noktasında talebimiz göz ardı edilerek atamalar yapılmıştır" dedi.

Nihat Yeşil, konuyla ilgili 123 imza topladıklarını ve sendika genel merkezine faksladıklarını belirterek, "Sendika yetkilileri çektiğimiz faksın peşine telefonla bazı arkadaşlarımızı aramış ve sert bir üslupla 'bizim işimize karışmayın, biz bunu uygun gördük' diyerek fırça çekmişlerdir" diye konuştu.

Yeşil, taleplerinin göz ardı edilmesi halinde eski sendikalarına geçeceklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2009 Çarşamba 17:18:04
Güncelleme :16 Aralık 2009 Çarşamba 21:46:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?