3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Örnek cezaevi

Sinop E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda incelemelerde bulunan Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Sadettin Arslan, cezaevinin modernleşen yapısıyla Türkiye'de örnek cezaevleri arasına girdiğini söyledi.

Cezaevi bünyesinde bulunan tekstil fabrikası içerisinde yürütülen tadilat ve yenileme çalışmalarını yerinde inceleyen ve çalışmalar hakkında cezaevi yönetiminden bilgi alan Başsavcı Arslan, cezaevinin her geçen gün tüm Türkiye'ye örnek teşkil eder bir yapıya kavuştuğunu belirterek, "Birinci amacımız ceza infaz kurumunda bulunan tutuklu ve hükümlülerin ıslah edilmesi ve tekrardan topluma yararlı bireyler olarak hayata kazandırılması. Aynı zamanda burada üretken bireyler olarak yetişmelerini sağlayıp hem kendilerine hem ailelerine hem de devletimize katkılı kişiler olmalarını sağlamaktır. Sinop E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu her geçen gün, ülke ekonomisine daha fazla katkıda bulunan bir niteliğe kavuşmaktadır" dedi.

Sinop E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Atıf Morkoyun ise, "Cezaevimiz geçen yıl ürettiği tekstil ürünleri ile devletimize 950 bin YTL kar sağlamıştır. 2008 yılı hedefimiz üretimi daha da artırmak ve kar miktarımızı 1 milyon 500 bin YTL'ye çıkartmaktır" diye konuştu

.
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2008 Perşembe 14:27:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?