8
Mayıs
2024
Çarşamba
SİNOP

Otoparkta gergin saatler

Geçtiğimiz hafta düzenlenen kokteylli ilginç bir törenle kapatılan Sinop Cam Fabrikası’ndan çıkartılan işçilerinin düzenledikleri "Dayanışma Gecesi"nde işçilerin izinsiz miting yaptıkları gerekçesi ile polis ve işçiler arasında uzun süreli gerginlik yaşandı.

Daha sonra gerginliğin tatlıya bağlanması ardından, işçiler gecenin geç saatlerine kadar davul - zurna eşliğinde halay çekip eğlendi.

İş akitleri fes edilen 625 Sinop Cam çalışanının aileleri ile birlikte yaklaşık 18 gündür fabrika önünde gerçekleştirdiği gergin bekleyişi devam ederken, işçiler ve bazı sivil toplum örgütlerinin birlikteliğinde oluşturulan "Sinop Cam İşçileri İle Dayanışma Komitesi" tarafından Sinop Belediye Otopark’ında "Dayanışma Gecesi" düzenlendi.

Gecede cam işçileri adına çeşitli konuşmalar yapıldı. Bu arada İl Emniyet Müdürü Süleyman Şahin, miting için izin alınmadığını belirterek, işçilerin alandan ayrılmasını istedi. Komite ile polis arasında uzun süre münakaşa yaşandı.

Komitenin sadece davul - zurna eşliğinde eğlenme sözü vermesi ardından gerginlik tatlıya bağlandı. İşçilerin sadece eğleneceklerine dair söz alan ve işçilere izin veren Emniyet Müdürü Şahin, işçiler tarafından alkışlandı. Daha sonra işçiler gecenin geç saatlerine kadar halay çekip oynayarak eğlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2005 Pazartesi 15:56:42
Güncelleme :29 Haziran 2005 Çarşamba 15:47:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
NADİR ŞAHİNOĞLU IP: 81.214.88.xxx Tarih : 7.08.2005 13:52:10
Biz size bindiğiniz dalı kesiyorsunuz dememişmiydik.