5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Panik havası salgından daha tehlikeli

SİNOP'TA DOMUZ GRİBİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Sinop Valisi M. Hakan Güvençer, bugüne kadar hiçbir H1N1 virüsü bulgusu tespit edilmeyen Sinop'ta alınması gereken tüm tedbirlerin alındığını, tedavi ve diğer süreçlerin de belirlendiğini söyledi.

Sinop Valiliği tarafından kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerine yönelik 'Domuz Gribi Bilgilendirme Toplantısı' düzenlendi. Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen programa katılım hayli fazla olunca, katılımcıların büyük bir bölümü salon dışında kaldı. Salona giremeyenler için ikinci bir toplantı düzenleneceği duyuruldu. Beraberinde İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Cem Güre, İl Emniyet Müdürü İbrahim Demirci ve Belediye Başkanı Baki Ergül ile birlikte salona giren Vali M. Hakan Güvençer, grip önlemleri kapsamında kimseyle tokalaşmayarak, sadece selamlaşmayı tercih etti. Güvençer, "Her birinizle tokalaşmak isterdim. Ancak toplantının da konusu olan domuz Gribi önlemleri kapsamında artık tokalaşmıyoruz" dedi.

Kamuoyunda oluşturulan panik havasının olası salgından daha tehlikeli olduğunu belirten Vali Güvençer, "En büyük tehlike aslında doğal bir olay olan grip salgınlarının bir başka türü olan bu hadisenin olduğundan çok fazla abartılarak, toplumsal bir paniğe yol açması ve hayatın doğal seyrini zedelemesidir. Birinci görevimiz buna fırsat vermemek. Görevimizin bir diğer parçası da olayı gerektiğince ciddiye alarak alınması gereken önlemleri almaktır" dedi.

Sinop'ta tüm tedbirlerin alındığını kaydeden Vali M. Hakan Güvençer, "Öncelikle grip salgını konusunda Sinop'un çok özel alarma olması gerektiğine dair bir işaret yok. Temennimiz bütün dünyada ve ülkemizde bu salgının tahminlerin altında kısa sürede atlatılmasıdır. Ciddi bir salgın meydana gelecek olsa dahi, Sinop'un içinde bulunduğu coğrafi şartlar, nüfusu ve nüfus hareketliliği şartları bakımından ülke genelinden daha az etkileneceği yönünde bir kanaat mevcut" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2009 Salı 17:58:04
Güncelleme :3 Kasım 2009 Salı 19:31:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?