3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Polis şefinde 4 çalıntı oto çıktı

Sinop’ta çalıntı otoları sahte evrak, motor ve şasi numaralarıyla piyasaya süren bir çete çökertildi, 6 kişi gözaltına alındı. Soruşturmayı derinleştiren polis, Emniyet Müdür Yardımcısı Cahit Öztürk’ün de çete bağlantısına ulaştı. Sahte evrak ve ruhsat düzenlediği belirlenen Öztürk açığa alındı. 4 çalıntı oto sahibi olduğu da tespit edilen Öztürk’ün BMW’ye bindiği belirtildi.

Çalıntı otoya ruhsat veren emniyetçi

Sinop’ta çeşitli yerlerden çalınan otomobilleri "change" edip piyasaya süren bir şebeke çökertildi. Emniyet Müdür Yardımcısı Cahit Öztürk çetenin ruhsat işlerini düzenlemekle suçlanıyor.

Sinop’ta yaklaşık iki ay önce valiliğin resmi internet sitesi "www.sinop.org.tr"ye gelen bir ihbar sonucu harekete geçen güvenlik güçleri önceki gün çalıntı oto şebekesine yönelik bir operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında motor numaraları ve plakaları değiştirilmiş çalıntı 18 otomobil ele geçirilirken, olayla ilgili altı kişi gözaltına alındı. Bunlardan Sinop Oto Sanayi Sitesi’nde işyeri bulunan Ali Karaşin tutuklanırken, diğer beş kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ayrıca şebekeyle bağlantısı olduğu ortaya çıkan Sinop Emniyet Müdür Yardımcısı Cahit Öztürk de açığa alındı.

EVİN ÖNÜNDE ÇALINTI BMW

Operasyon kapsamında tutuklanan Ali Karaşin’in, Türkiye genelinde faaliyet gösteren çalıntı oto şebekesinin Sinop’taki üyesi olduğu ortaya çıktı. Çalınan otomobillerin motor ve şase numaralarının Karaşin’in Sinop Oto Sanayi sitesindeki işyerinde değiştirildiği belirtildi. Trafik Şubesi’nden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Cahit Öztürk’ün ise, çalıntı otomobillerinevraklarını düzenlediği ve otomobillerin değiştirilmiş motor ve şase numaralarına göre ruhsat düzenlenmesine yardım ettiği ileri sürüldü. Bu arada Öztürk’ün kendisinin ve yakınlarının dört tane çalıntı araba kullandığı belirlendi. Bunlardan BMW marka otomobilin evinin önünde bulunduğu belirtildi. Diğer üç çalıntı arabanın ise Öztürk’ün yakınları tarafından kullanıldığı ortaya çıktı.

ÇEŞİTLİ İLLERDEN

Evli ve üç çocuk babası Emniyet Müdür Yardımcısı Cahit Öztürk’ün Ankara’da Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı’nda çalıştığı sırada 109 bin dolarlık şeker yolsuzluğuna adı karıştığı için 24 ay kıdem cezası aldığı öğrenildi. Operasyonu yöneten Sinop Emniyet Müdürü Süleyman Şahin, operasyonda 18 tane motor ve şase numarası değiştirilmiş otomobil ile beş tane orijinal çalıntı otomobil bulunduğunu, otomobillerin İstanbul, Ankara, Bursa, Kırşehir başta olmak üzere çeşitli illerden çalınan otomobiller olduğunu söyledi.

sabah gazetesi
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2004 Çarşamba 08:36:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?