5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Prinsendam Sinop'ta

SİNOP SEZONUN SON TURİST GEMİSİNİ AĞIRLADI

Sinop, sezonun 18. ve son kruvaziyer turist gemisini bugün ağırladı. 2009 yılında 18 kuruvaziyer turist gemisini misafir eden Sinop'un, 2010 yılı için şimdiden 32 gemi rezervasyonu aldığı bildirildi.

Sea Song Tourism'in organize ettiği tur kapsamında Karadeniz'e gelen Holland America Line şirketine ait lüks kruvaziyer yolcu gemisi "Prinsendam", Trabzon Limanı'ndan sonraki ilk molasını Sinop'ta verdi. 740 yolcusu ve 449 mürettebatı ile Sinop İskelesi'ne yanaşan dev turist gemisinin yolcuları Sinop'a hayran kaldı. Çoğunluğunu Amerikalı yaşlıların oluşturduğu turistler sabah saatlerinden itibaren rehberler eşliğinde otobüslere bindirilerek, Sinop'un tarihi ve turistlik mekanlarına götürüldü. Turistler çarşıda alışveriş yapma imkanı da buldu.

Sezonun son turist gemisini ağırladıklarını kaydeden İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, Sinop'a gelen Amerikalı turistlerin Alaaddin Camii başta olmak üzere Pervane Medresesi, Arkeoloji ve Etnografya Müzeleri ile Balatlar Kilisesi ziyaretlerinden oluşan günlük şehir turu yaptıklarını söyledi.

Nisan ayında kruvaziyer turist gemilerinin tekrar kenti ziyaret etmeye başlayacaklarını ve şimdiden 2010 yılı için 32 kuruvaziyer lüks turist gemisinin rezervasyon yaptırdığını kaydeden Tosun, "Yaşanan küresel mali krize rağmen bu yıl kruvaziyer turizmi beklediğimizin üzerinde oldu. Dünya genelinde gemilerde doluluk oranları yüzde 60 düşmüş durumda. Gemi seferlerinde ve taşınan yolcu sayılarında ciddi bir düşüş var. Ancak Sinop olarak, beklenenin üzerinde bir taleple karşılaştık. Kruvaziyer turizmi ilimiz için büyük bir turizm değeri haline geldi" diye konuştu.

Dev turist gemisi saat 17.00'da Sinop Limanı'ndan ayrılarak Sevastapol'a gidecek.

SİNOP SEZONUN SON TURİST GEMİSİNİ AĞIRLADI
SİNOP SEZONUN SON TURİST GEMİSİNİ AĞIRLADI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2009 Çarşamba 13:50:02
Güncelleme :28 Ekim 2009 Çarşamba 17:22:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?