2
Mayıs
2024
Perşembe
SİNOP

Prof. Bircan adaylığını açıkladı

PROF. DR. RECEP BİRCAN ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Sinop Üniversitesi (SÜ) Rektör Adayı Prof. Dr. Recep Bircan, "Tüm plan ve projelerin hayata geçirilebilmesi ve sağlıklı bir büyümenin sağlanabilmesi için üniversitemizin yönetim biçiminin ciddi anlamda sorgulanması gerekiyor" dedi.

Sinop Üniversitesi (SÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Bircan Sinop Üniversitesi'nde (SÜ) yapılacak 24 Haziran'da yapılacak olan rektörlük seçimleri için aday olduğunu açıkladı. Sinop Öğretmenevi'nde düzenlediği basın toplantısında konuşan Prof. Dr. Recep Bircan, rektörlüğe seçildiği takdirde yapmayı planladığı çalışmaları anlattı. Rektörlüğün şeffaf, hesap verebilir olması ve 'her türlü yetkiye sahibim, her dediğim doğrudur' tavrından kaçınması gerektiğini belirten Recep Bircan, "Bu anlayışla, tüm enerjimi, edindiğim bilgi, beceri ve deneyimlerimi kullanarak Sinop Üniversitemizi geleceğe hazırlayabilmek için rektör adayı olduğumu bildirmek istiyorum. Yaşam boyunca esas aldığım 'birlikte çalışma, kurumsallaşmayı ön plana çıkarma, ön yargısız ve tarafsız davranma, hoşgörülü olma, farklılıkları kucaklama, yenilikçiliğe ve değişime önem verme' ilkelerini ve bu ilkeler ışığında şekillendirdiğim yönetim anlayışımı tüm kuruma yaymayı arzu ediyorum. Bu şekilde adaletin, liyakatin, beşeri, demokratik ve akademik-etik değerlerin dikkate alındığı ve her şeyin üzerinde tutulduğu bir üniversitenin inşa edilebileceğine inanıyorum" dedi.

Sinop Üniversitesi'ni geleceğe taşımak için aday olduğunu dile getiren Prof. Dr. Bircan, "Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül beyefendinin 22 Şubat 2010 tarihinde Sinop'u şereflendirdiklerinde de ifade ettiği gibi 'Sinop'un kalkınmasının turizm ve eğitime bağlı olduğunun' yani 'Sinop'un bir kültür ve eğitim şehrine dönüşmesi gerektiğinin' farkındayız. Hedeflenen dönüşümün şehrimizin lokomotifi olması gereken üniversitemiz vasıtasıyla etkili biçimde gerçekleştirilebileceğini ve gerekli düzenlemeler ile Üniversitemizin bu misyonu üstlenebilecek duruma geleceğini düşünüyoruz. Bu anlayışla, öncelikli hedefimizi Sinop'u bir üniversite kenti haline getirebilmek olarak belirledik ve Üniversitemizin kentimize sağlayabileceği katkılar üzerine bazı değerlendirmeler yaptık. Söz konusu değerlendirmeler ışığında; hali hazırdaki fakültelerimizde (Eğitim, Fen-Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler) öğretim üyesi eksikliğinden dolayı eğitim-öğretime açılamayan Lisans Programlarının faal hale getirilmesine, yöremizin ekonomik kaynaklarını harekete geçirebilecek meslek yüksekokullarının kurulmasına, mevcutların geliştirilmesine, yeni bölümlerin-programların açılmasına ve TUBİTAK, AB, Ulusal Ajans ile birlikte meslek edindirme kurslarının düzenlenmesine öncelik verilmesinin bir gereklilik olduğunu gördük. Bu şekilde hem kentin işsizlik probleminin giderilmesine yardımcı olunacağına hem de kaliteli iş gücünün ortaya çıkmasına katkı sağlanacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Tüm plan ve projelerin hayata geçirilebilmesi ve sağlıklı bir büyümenin sağlanabilmesi için üniversitede yönetim biçiminin ciddi anlamda sorgulanması gerektiğini dile getiren Sinop Üniversitesi (SÜ) Rektör Adayı Prof. Dr. Recep Bircan, üniversite elemanlarının üniversitenin çeşitli kurullarında kanun ve yönetmeliklerde bildirilen sayılarda temsil edilmediğini ileri sürdü. Hali hazırda üniversite üst kurullarının sadece atanmışlar ile yönetildiğini belirten Bircan, demokratik bir anlayışın, ilgili kanun ve yönetmelikler ile hukukun tamamen dışında olan bu tür bir yapılanmaya ivedilikle müdahale edeceklerini, öğretim elemanlarının söz konusu kurullarda yer almalarını sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2011 Cumartesi 15:02:04
Güncelleme :21 Mayıs 2011 Cumartesi 15:23:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?