19
Nisan
2024
Cuma
SİNOP

Ramazan'a çadırda girdiler

Sinop'ta 20 Haziran'da evleri yanan Muhittin ve Saniye Koca çifti, Ramazan ayını çadırda geçiriyor. İkametleri Gerze'de, evleri ise Sinop-Merkez'e bağlı bir köyde olduğu için devletten yardım alamadıklarını söyleyen Koca çifti, "Ramazanı çadırda karşıladık. Devlet bize yardım etmezse kışı da çadırda geçirmek zorunda kalacağız" dedi.

Sinop Merkez'e bağlı Şamlıoğlu köyü İmamoğlu Mahallesi'nde 20 Haziran tarihinde evleri yanan Muhittin Koca (60), Ramazan'a çadırda girdi. 12 yaşından bu yana gözleri görmeyen Koca; "Elektrik kontağından çıkan bir arıza sonucu oturduğumuz ev yanarak kül oldu. Yangın sırasında beni uykudan kaldırarak dışarı çıkaran eşim Saniye olmasaydı, ben de yanabilirdim. Yangından bir tek cep telefonum ile iki adet tüpten başka bir şey kurtaramadık. Pijamalarla sokakta kaldık" diye konuştu.

Yangın sonrası akrabalarının evinde kalan Koca ailesinin imdadına yetişen Kızılay tarafından verilen çadırda yaşamaya başladıklarını söyleyen Muhittin Koca, şunları söyledi; "Çadır gündüzleri çok sıcak, geceleri de serin oluyor. Yağmurda zaten oturulmuyor. Yanan evimizin yerine yenisini yapacak maddi gücümüz yok. Zaten gözlerim de görmediği için 3 ayda bir aldığım bin TL özürlü maaşıyla geçinmeye çalışıyorum. Yanan evimizin yerine yenisinin yapılması için akraba ve hayırsever vatandaşlar tarafından yardımlar yapıldı. Ama bunlar yeterli olmadığı için devletten yardım istedik. Kışları Gerze'de kızımın yanında kaldığım ve özürlü olmamdan dolayı kızım bana baktığı için ikametimi Gerze'ye aldırmıştım. Evim Sinop-Merkez'e bağlı olduğu için de,'Sen köyde oturmuyorsun' diye bana yardım etmediler. Evimin tapusu var, elektrik, telefon faturalarını her ay ödüyorum. Yani ben, bu evde oturduğumu her türlü ispat etmeye hazırım. Köy muhtarına ve köylülere de sorabilirler. Devletimizden sadece kış gelmeden başımızı sokacak bir ev yapılması için yardım istiyoruz"

Önceki gün ikametini köydeki evine aldıran Koca, valiliğin bu işe el atarak köylerine gelip yaşadıkları yeri ve durumlarını görmelerini istedi. Muhittin Koca; "Bizi ziyaret ederlerse, ne zor şartlarda yaşadığımızı görürler. Sayın valimiz bu evin yapılması için bize destek olursa çok seviniriz. Yanan evin yerine hayırsever köylüler tarafından yeni ev yapılması için inşaata başlanılacak. Ama zekat ve yardımlardan gelen paralarla bu evi bitirmek mümkün değil. Tek isteğimiz, soğuklar başlamadan başımızı sokacak bir sıcak evimizin olmasıdır" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2013 Salı 18:22:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?