3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Rektörlük için yarıştılar

SİNOP ÜNİVERSİTESİ'NDE REKTÖRLÜK SEÇİMİ YAPILDI

Sinop Üniversitesi'nde (SÜ) görevli öğretim üyeleri, 4 yıl boyunca üniversiteyi yönetecek yeni rektörü belirlemek için sandık başına gitti.

Eğitim Fakültesi'nde gerçekleştirilen ve 83 öğretim üyesinin tamamının oy kullandığı seçimde 8 aday yarıştı.

Sandık kurulu başkanlığını Prof. Dr. İbrahim Erkoyuncu'nun yaptığı seçimlerde oy verme işlemi Rektör Prof. Dr. şevket Büyükhatipoğlu'nun kısa açılış konuşmasıyla başladı. Yapılan seçimlerde mevcut rektör Prof. Dr. Büyükhatipoğlu 32 oyla en fazla oyu alırken, Prof. Dr. Recep Bircan 27 ve Prof. Dr. Sedat Karayücel ise 17 oy alarak ilk üçe girdi. Diğer adaylardan Prof. Dr. Osman Samsun 2, Prof. Dr. Hasan Aydın 2, Prof. Dr. Emin Kuru 1, Prof. Dr. Ensar Başpınar 1 ve Prof. Dr. Hasan Aydın 1 oy aldı. 2 ve 1 oy

alanlar arasında kura çekilerek YÖK'e gönderilecek 6 aday belirlendi. Buna göre Prof. Dr. Büyükhatipoğlu, Prof. Dr. Recep Bircan, Prof. Dr. Sedat Karayücel, Prof. Dr. Hasan Aydın, Prof. Dr. Osman Samsun ve Prof. Dr. Emin Kuru YÖK'e gönderilecek 6 kişilik listeye girmeyi başardı.

Seçimler ardından açıklama yapan Prof. Dr. Büyükhatipoğlu, sonuçların üniversiteye hayırlı olmasını dileyerek, "Bu bir bayrak yarışı. Üç aşamalı bir süreç. Bundan sonra YÖK'e gidecek, YÖK bunu üçe indirecek. Ondan sonrası Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirinde. Herkese şimdiden hayırlı olsun" dedi.

En fazla ikinci oyu alan Prof. Dr. Recep Bircan da sonuçların Sinop'a ve üniversiteye hayırlı olmasını diledi. Bircan, "Bugün bildiğiniz üzere seçim yapıldı ve neticeler açıklandı. Bu ilk safhada 27 ayla ikinci oldum. Gayet güzel ve beklediğimiz bir sonuçtu. İnşallah bundan sonraki süreçte de başarılı olur, rektör olarak atanmayı ve Sinop'a hizmet etmek nasip olur. Güzel bir ekibimiz var. Üniversitenin Sinop ile yalıtılmışlığını ortadan kaldırmak için gece gündüz çalışacağız" diye konuştu.

Seçimlerden çıkan sonuçlara göre ilk altıya giren rektör adayların isimleri 27 Haziran tarihinde YÖK'e gönderilecek. YÖK'te 28 Haziran ile 6 Temmuz tarihleri arasında inceleme komisyonu tarafından isimler incelenecek. 7 Temmuz'da da YÖK ilk altıya girenleri mülakata çağıracak. Burada komisyon tarafından yapılacak oylamayla aday sayısı üçe indirilecek ve 11 Temmuz tarihinde isimler Cumhurbaşkanı'na sunulacak. Sinop Üniversitesi'nin yeni dönem rektörünü belirleme noktasında son kararı ise Cumhurbaşkanı

Abdullah Gül verecek.

SİNOP ÜNİVERSİTESİ'NDE REKTÖRLÜK SEÇİMİ YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2011 Cuma 15:27:03
Güncelleme :25 Haziran 2011 Cumartesi 16:51:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?