3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Sağlık karneleri tarihe karışıyor

Sağlık ve Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri kapsamında açıklama yapan Sosyal Güvenlik İl Müdürü Selim Yurtseven, haftanın en önemli haberinin sağlık karnesi ve vize döneminin bu günden itibaren sona ermesi olduğunu söyledi. 

Hafta etkinlikleri kapsamında Sinop Valiliği, Belediye Başkanlığı ve 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden Selim Yurduseven, ziyaretler ardından basın açıklaması yaptı. Vatandaşların bugünden itibaren sağlık karnesi ve vize çilesinden kurtulduğunu kaydeden Yurduseven, "07 Nisan 2008 tarihinden itibaren Emekli Sandığı'ndan emekli ve malullük aylığı alanlar ile Bağ-Kur sigortalıları, malullük ve yaşlılık aylığı almakta olanların sağlık karnesi uygulaması ve vize edilmesi işlemleri kaldırılmış, muayene ve tedavi başvurusu sağlık karnesi yerine kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanlarının ibraz edilmesi ile kabul edilecektir. Sigortalılarımız bu tebliğle artık sağlık karnesi ve vize çilesinden kurtulmuşlardır. Halkımıza hayırlı olsun" dedi. 

Hafta etkinlikleri hakkında da bilgi veren Selim Yurduseven, "7-13 Nisan tarihlerinde ilkini kutlayacağımız Sağlık ve Sosyal Güvenlik Haftası her yıl daha etkin bir şekilde kutlanarak, Anayasamızın 60. Maddesi'ndeki sosyal güvenlik hakları tüm halkımıza anlatılacaktır. Bu haftamız çeşitli etkinliklerle kutlanacaktır. Kurum personelimizin birbiriyle kaynaşması için, Akliman mevkisinde pazar günü tanışma-kaynaşma pikniği tertip edilmiştir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2008 Pazartesi 16:45:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?