8
Mayıs
2024
Çarşamba
SİNOP

Sağlıklı gelecek için

25 Nisan 20 Mayıs tarihleri arasında ülke genelinde başlatılacak olan "Kızamık Aşı Günleri" kapsamında Sinop’ta 40 doktor, 200 yardımcı sağlık personeli ve 40 aracın görevlendirildiği bildirildi.

Sinop Sağlık İl Müdürü Dr. Abdülkerim Köroğlu, yaptığı açıklamada, uygulamanın tüm sağlık ocakları ve Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması merkezlerinde yürütüleceğini söyledi.

Dr. Abdülkerim Köroğlu, "Kızamık Aşı Günleri kapsamında ilimizde tüm sağlık ocaklarında Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması merkezlerinde kampanya döneminde, başvuran tüm bebek ve çocukların ücretsiz olarak aşısı yapılacaktır. Ayrıca oluşturulan gezici ekipler, köyleri ev ev gezerek aşısı yapılmamış çocukların kızamık aşılarını yapacaklardır. Bu kampanya süresince 5 yaş altı eksik aşısı olan bebek ve çocukların eksik aşıları da tamamlanacaktır" dedi.

Bu arada kampanya öncesi Sağlık İl Müdürlüğü yetkilileri, Vali Zeki Şanal ve Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu’nun da katıldığı bir toplantıda bir araya gelerek, kampanyada yapılacak çalışmaların altyapısını hazırladı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2005 Çarşamba 14:46:30
Güncelleme :11 Nisan 2005 Pazartesi 12:12:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?