3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Sahil yoluna 2. durdurma kararı

Danıştay 6. Dairesi, Karadeniz Sahil Yolu Güzelçay-Sinop 1. Kısım Projesi'nde sahillerin doldurulmamasıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Denizin doldurularak yol yapılmasına karşı çıkan Sinop'un Gerze ilçesindeki bazı sivil toplum kuruluşlarının başvurusunu görüşen Danıştay 6. Dairesi, Karadeniz Sahil Yolu Güzelçay-Sinop 1. Kısım Projesi çalışmasıyla ilgili yürütmenin durdurulmasını kararlaştırdı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gerze İlçe Başkanı Osman Belovacıklı, son kararın oldukça memnuniyet verici olduğunu belirterek, sahillerin doldurularak yol yapılmasına karşı olduklarını söyledi.

Belovacıklı, "Dünyadaki 7 ekolojik bölgeden biri olan ilçe sahillerinin tamamen taşlar altında kalmasına müsaade edemeyiz. Biz yola karşı değiliz. Yolun gelişmişliğin bir göstergesidir ama göz göre göre de denizlerin doldurulmasına duyarsız kalamayız. Güzelceçay-Gerze arasındaki mesafenin daha az maliyet isteyen tünelle veya viyadükle karadan geçirilmesini arzuluyoruz" diye konuştu.

Danıştay daha önce de Yakakent Gerze arasında sahilin doldurularak yol yapımını durdurarak alternatif geçitlerin bulunması yönünde karar vermişti. İlk kararın ardından Karayolları Genel Müdürlüğü eski projede kısmi değişiklikler yaparak bunu tekrar onamış ve yolun yapımı yeniden start almıştı.

iha
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 16:33:19
Güncelleme :1 Aralık 2008 Pazartesi 16:39:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?