3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Sanat evinde tablo satışı

Birçok ünlü mahkuma ev sahipliği yapan Tarihi Sinop Cezaevi'nde açılan sanat evinde, kentin ünlü isimlerinin alçı kabartmalı tabloları satışa sunuldu.


Heykeltıraş Aziz Kayadelen'in yaptığı birbirinden ilginç tablolarda, hapishane şarkısı 'Aldırma Gönül'ün sahibi yazar ve şair Sabahattin Ali başta olmak üzere Sinop'a ismini veren Yunan mitolojisinin kahramanlarından Sinope ile ünlü filozof Diyojen'in alçı kabartmalı resimleri yer alıyor. Nevşehir'in Avanos ilçesinden kısa süre önce izlediği Sinop tanıtımlarının etkisiyle kente geldiğini belirten heykeltıraş Aziz Kayadelen, kısa süre içerisinde seramik tabloların da üretileceğini söyledi.

Kayadelen, "Sinop'a gezmeye gelmiştim. Gördüğüm bu muhteşem güzellik karşısında kentte kalmaya karar verdim. Şu anda cezaevinde bir zamanlar yatan Sabahattin Ali ile Sinope ve Diyojen'in tablolarını yapıyorum.

Önce model çıkartıp işin kalıbını hazırlıyor, ardından da bu gördüğünüz eserleri meydana getiriyorum. Önümüzdeki günlerde seramik, heykel ve rölyef kursu açacağım. Bu işin yaygınlaşmasını ve bu işten insanların ekmek yemesini arzu ediyorum" dedi.


Şu anda da ünlü filozof Diyojen'in içinde yaşadığı meşhur fıçısından kalemlik üzerinde çalıştığını belirten Kayadelen, kalıbın çıkartılmasının ardından ürürünü ortaya çıkartacağını sözlerine ekledi.


Bu arada tarihi cezaevinde sergilenen ürünlerin tanesi 5 YTL'den satılıyor

İha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 17:02:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?