5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Sandıktan 4. kez Derici çıktı

Sinop Ticaret ve Sanayi Odası'nın (STSO) meclis üyeleri ve meslek komite seçimleri yapıldı.


Sinop Ticaret ve Sanayi Odası'nda İl Seçim Kurulu'nun gözetiminde gerçekleştirilen seçimlerde 741 üyeden 545'i oy kullandı, 8 oy ise geçersiz sayıldı. 10 ayrı meslek grubunda yapılan seçimlerde mevcut başkan Erol Derici, iş adamı Akif Kayıkçıoğlu ve iş adamı Hikmet Albayrak'ın başkanlığındaki üç liste yarıştı. Seçimde 9 meslek grubunda Erol Derici'nin desteklediği listeler kazanırken, sadece 2'ci meslek grubunda iş adamı Hikmet Albayrak'ın desteklediği liste birinci oldu. Çarşamba günü toplanacak olan yeni meclis üyeleri, başkan ve yönetim kurulu üyelerini seçecek.


3 dönemdir STSO Başkanlığı görevini yürüten ve dördüncü kez tekrar başkanlık koltuğuna oturacağı kesin gözüyle bakılan Erol Derici, seçimlerin son derece demokratik, centilmence ve dostluk içerisinde geçtiğini belirterek, tüm üyelere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 10:49:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yılmaz Yeşil IP: 88.230.120.xxx Tarih : 15.01.2009 14:56:54

Ey arkadaşlar, eğer bu seçim sonuçlarına bir itiraz edilse, neler çıkar, neler. Geçen seçim de de olduğu gibi kağıt üzerinde oyunlar ile seçim kazanıyorlar. Nasıl mı? Ticaret Sicil Memuru maaşını Sanayi Bakanlığından almakta fakat, Ticaret Odası bünyesinde yani başkanın emrinde hareket ettiği müddetçe seçimi kimse kazanamaz.Neden mi, çünkü oy kullanmak için yetki belgelerini Ticaret Sicil memuru veriyor. Siz her firma ve kooperatif için yetki belgesi alamıyorsunuz ama başkan ve ekibi, oy kullanmaya yetkili olmayan şirket ve kooperatiflere yetki belgesi çıkarttırarak oy kullandırıyorlar. Kime? kendilerine. Böyle adil seçim mi olur? Ondan sonra Erol Derici seçim kazandı oluyor.Ne oyunlar dönüyor ne oyunlar.Adil seçim yapılsın da görelim. Aldıkları oyun yarısını alsınlar da görelim. Çok ayıp çok. Hiçbir Allahın Kul'u çıkıp da itiraz etmiyor. Bir itiraz edilse önce yanacak olan Ticaret Sicil Memuru. Bu arkadaşlara yine bir şey olmaz.Tabii tatlı geldi Ticaret Odası, Ankara 5* oteller,orada neler neler, Rent a Car otolar, takım elbiseler, yurt dışı seyahatler, ihaleler,anca belini doğrulttu arkadaş. Her hileye müracaat eder herhalde. Tabii ekibinden arkadaşı ile ilçelerde şubeler de açılıyor muş, Acaba tescilli şubeler mi? Ayıp! Ayıp! Ayıp!