7
Mayıs
2024
Salı
SİNOP

Sarıgül, Baykal'ı er meydanına davet etti

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP lideri Deniz Baykal'ı, "Deniz'lerde tehlike var, herkes karaya yaklaşsın" diyerek eleştirdi.

Sinop'un Dikmen İlçesi'ndeki yağlı güreşlere katılmak üzere havayoluyla Samsun'a gelen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, burada gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. CHP'lilerin hayalinin bütün ulusun hayali olduğunu dile getiren Sarıgül, "Ben istiyorum ki, büyük bir aile olan sosyal demokratlar darmadağın, paramparça olmasın. Toparlanmak lazım. Partimiz uzun yıllardan beri tek başına iktidar değil, ben ve arkadaşlarım üzerimize düşeni yapmakla mükellefiz" dedi.

CHP'yi iktidara taşımayan hiçbir hareketin asla başarılı bir hareket olamayacağını, baba ocağı CHP'nin artık iktidara gelmesi gerektiğini, onun için bütün arkadaşlarıyla birlikte Türkiye'yi karış karış dolaştığını, Antalya, Sivas, Tunceli'yi 15 gün içinde gezdiğini, dün Erzincan'da olduğunu ve Anadolu'yu sıkıntıda gördüğünü kaydeden Sarıgül, "Problemler var. Bunların çözümü bir büyük sosyal demokrat buluşmanın iktidara taşınmasıyla mümkün. Ulusumuza çağrıda bulunuyorum; 'Deniz'lerde tehlike var. Herkes karaya yaklaşsın. Karada sağlam bir şekilde limanımızı kuralım ve CHP'yi iktidara taşıyalım" diye konuştu.

Samsun'dan daha sonra yağlı güreşlere katılmak üzere Sinop'un Dikmen İlçesi'ne giden Sarıgül, yiğitlerin er meydanından kaçmayacağını da dile getirdi. Sarıgül, yaptığı mücadelenin kişisel değil, ulusal birliğin ve çağdaş demokrasinin iktidara gelme mücadelesi olduğuna değinerek, "CHP ile halkımız, örflerimiz arasında bağ kurmaya çalışıyoruz. CHP'de, büyüklere saygı, küçüklere sevgide önemli uçurumlar var. CHP'yi halkla barıştırmaya, sosyal demokrat sevgiyi aşılamaya çalışıyoruz. Bunun için gerekirse kapı kapı dolaşacağım. CHP'nin şahlanması lazım. CHP'nin önündeki engel bugün parti yönetimini elinde bulunduranlardır. Uzun yıllardan beri parti yönetimindeler, başarıları yok. Bunun lami cimi yok. Başarılı olan kalacak, başarısız olan gidecek. Hakk'ın tecellisi halkımızın sevgisi benden yanaysa benim devam etmem lazım. Bir başka arkadaşımıza aynı enerji geliyorsa gücümüzü ona veririz. Kimse bireysel kaprisleri uğruna sosyal demokratların ve çağdaş Türkiye'nin önünü tıkamaya hakkı yok. Biz gücümüzü koltuktan değil, önce Allah'tan sonra kişiliğimizden alırız" şeklinde konuştu.

CHP'nin 13. maddeyle gerçek CHP'lileri parti dışında bıraktığını, yeni kayıtlarla bugünkü hale geldiğini de ileri süren Sarıgül, Baykal'ın performansının düşük olmasına da üzüldüğünü söyledi. Bir gazetenin yaptığı araştırmada Deniz Baykal'ın 5. sırada olmasının esef verici olduğunu ifade eden Sarıgül, "Liderlerin performans değerlendirmesi dikkatimi çekti. Deniz Baykal 5. olmuş. Bu beni paramparça ediyor. 1. olmalıydı, üzülüyorum. Ulusumla üzüntümü paylaşmak istiyorum. CHP ana muhalefette olmasına rağmen ana muhalefetten bile düşmüş. CHP'yi demokratik ve iktidar yapana kadar bana durmak yok. Allah hepimizin yardımcısı olsun" değerlendirmesini yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2005 Pazar 17:33:08
Güncelleme :18 Temmuz 2005 Pazartesi 16:10:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Sukru Arslan IP: 84.4.148.xxx Tarih : 16.08.2005 23:32:23
Yesilcamda aktorluk yaparcasina ulke siyasetine soyunmak cok kolay olsa gerek Sayin Sarigul. Ulkemiz gittikce cagin ardinda kaliyor. Siz hangi sosyaldemokratliktan bahsediyorsunuz? Hala bu siyasi dusuncenin ulkemizde varoldugunu mu saniyorsunuz? En solundan sizin cizginize kadar (ki miting meydanlarini duayla acan sizi de sayalim hadi) tum sosyaldemokrat oylarin oranini bilmemezlikten gelemezsiniz herhalde. Son 30-35 yildir ulkemizde uygulanan egitim politikasi ulkemiz insanlarini "ote dunyali" yapti. Sizin bundan haberinizin olmamasi mumkun degil. Halen var olan sol koltuklardan birini kapmak dusuncesinden oteye gidemezsiniz. Birakin parti ici catismayi. Ayni cagriyi SD. partililerin tumune yapiyorum.