3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Şehidin evinde yas

HAKKARİ’nin Çukurca İlçesi’nde 41 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Halil Özdoğru’nun şehit olduğu haberi Sinop’taki evini yas büründürdü. Afganistan’daki Türk Birliği’nden Hakkari’ye atanan Uzman Çavuş Özdoğru’nun ailesi acı haber üzerine gözyaşlarına boğuldu.

Sinop Garnizon Komutanı Jandarma Albay Mehmet Erkan Arıkan, Piyade Uzman Çavuş Halil Özdoğru’nun merkeze bağlı Uzungürgen köyünde yaşayan ailesine acılı haberine verince herkes gözyaşlarına boğuldu. Acı haberi alan şehit uzman çavuşun yakınları fenalık geçirdi.

Güçlükle ayakta duran baba Osman Özdoğru, oğluyla en son bir ay önce görüştüğünü belirterek, "Vatan sağolsun, Allah geride kalan askerlerimize uzun ömürler versin" dedi. Anne Şehri Özdoğru ise gözyaşlarını tutamayarak, oğlunun fotoğrafına sarılıp, "Bu da mı başımıza gelecekti" diyerek ağıtlar yakıp ağladı.

3 çocuk babası piyade Uzman çavuş Halil Özdoğru’nun eşi Nuray Özdoğru ise sinir krizi geçirdi. Acılı kadını yakınları teselli etmeye çalıştı.

Şehidin kardeşi olan Kamil Özdoğru ise ağabeyinin Afganistan’daki Türk Birliği’nde görev yaptığını belirterek, "Döndükten sonra Hakkari’ye göreve gitti. 1 ay önce de 15 günlüğüne izine geldi. Bizimle görüştü ve gitti. Daha sonra görüşemedik. Bu haber gelince yıkıldık" diye konuştu.

...
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2011 Çarşamba 17:37:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?