2
Mayıs
2024
Perşembe
SİNOP

Şehit ailelerine madalya

Sinop'ta şehit ailelerine devlet övünç madalyası ve şahadet belgesinin verildiği törende duygusal anlar yaşandı. Törende şehit yakınları ve protokol üyeleri gözyaşlarını tutamadı.

Bingöl'ün Genç ilçesi Kumaklı bölgesinde 2009 yılında iç güvenlik operasyonunda nöbet tuttuğu sırada şehit olan Piyade Er Özkan Çelikkaya ile ekim ayında Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Halil Özdoğru'nun yakınlarına, düzenlenen törenle devlet övünç madalyası ve şahadet belgesi verildi.

Polisevi'nde gerçekleştirilen törene Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Mehmet Erkan Arıkan, Belediye Başkanı Baki Ergül, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Erduran, İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, şehit aileleri, gaziler ve çok sayıda askeri personel katıldı. Saygı duruşunda bulnulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) adına Jandarma Binbaşı Eyüp Aktaş bir konuşma yaptı.

Törende konuşan Vali Dr. Ahmet Cengiz, bu ülkenin gerçek sahiplerinin vatan için canını ortaya koyan aziz şehitler olduğunu söyledi. Vali Cengiz, "Bugün bu anlamlı törene katılan herkese teşekkür ediyorum. Devlet övünç madalyası, şehitlerimizin yakınlarına bıraktığı en büyük onur kaynağıdır. Bayrağına kanından renk veren başka bir millet yoktur ve biz biliyoruz ki; şehitler bu ülkenin temelleridir. Bu ülkenin gerçek sahipleri en değerli varlığı olan canını bu topraklar için feda eden şehitlerimizdir" diye konuştu.

Millet ve devlet olarak herkesin üzerine düşenin görevin, şehitlerin acısını yüreklerin derinliklerinde hissetmek ve onların geride bıraktığı emanetlerine sahip çıkmak olduğunu vurgulayan Vali Cengiz, "Sinop, şehidi Halil Özdoğru'nun cenaze töreninde örneği görülmemiş bir kalabalıkla ona sahip çıktığını en güzel şekliyle kanıtlamıştır. Bu tören vesilesiyle başta bugün kendileri için bir araya geldiğimiz şehidimiz Özkan Çelikkaya ve şehidimiz Halil Özdoğru ile tarihte bu topraklar için şahadet şerbetini içen tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden tüm gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından okunan şiirler ve slayt gösterimi sırasında duygulu anlar yaşanırken, şehit aileleri ve protokol üyeleri gözyaşlarını tutamadı. Şehit eşi Nuray Özdoğru, çocuklarına sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.

Tören sonunda şehit ailelerine devlet övünç madalyası ve şahadet belgesi verildi. Piyade er Özkan Çelikkaya'nın devlet övünç madalyası, babası Recep Çelikkaya'ya Cumhurbaşkanı Abdullah Gül adına Vali Dr Ahmet Cengiz tarafından verildi. Şehit Piyade Uzman Çavuş Halil Özdoğru'nun şahadet belgesini ise eşi Nuray Özdoğru, Vali Dr. Ahmet Cengiz'in elinden alırken, şehidin anne ve babasına ise şahadet belgesi Jandarma Albay Mehmet Erkan Arıkan tarafından verildi.

Tören sonunda düzenlenen kokteylde davetlilere ikramda bulunuldu.

iha
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2011 Çarşamba 17:36:23
Güncelleme :14 Aralık 2011 Çarşamba 17:41:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?