3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Şehit aileleririnin ihtiyaçları karşılanacak

Sinop ve ilçelerinde şehit ve gazi çocuklarının her türlü ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik birimler kurulduğu bildirildi.
Sinop Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Baş, şehit ve gazi çocuklarının eğitime yönelik her türlü ihtiyaçlarının devlet tarafından tespit edilerek karşılanacağını söyledi. Faruk Baş yaptığı açıklamada, vatan için canlarını feda etmiş ve bu uğurda gazi olmuş vatandaşların ailelerinin hiç bir surette mağdur edilmeyeceğini belirterek, bu kapsamda Sinop'ta valilik ve kaymakamlıklar nezdinde birimler kurulduğunu kaydetti.

Baş, "Sinop İli genelinde şehitlerimizin emaneti olan yetimler ve kahraman gazilerimizin çocuklarından ihtiyaçları ile, eğitime yönelik giderleri ve her türlü ihtiyaçları tespit edilerek karşılanacak. Ramazan ayı ve yaklaşan bayramda yapılacak her türlü yardımdan yararlanılması hususunda İçişleri Bakanlığı'ndan resmi yazı gönderilerek Sinop'ta konu ile ilgili bir birim oluşturuldu. Bu birim Sinop merkezde Vali Yardımcısı Yaşar Dursun Yılmaz, ilçelerde ise kaymakamlıkların başkanlığında görev yapacak" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 17:15:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?