5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Şelale zinciri keşfedildi

Sinop'ta araştırmacılar yeni bir şelale zinciri keşfetti. 25 kilometrelik alanı kapsadığı sanılan ve içerisinde birçoğu devasa büyüklükte yaklaşık 100 şelaleyi barındıran doğa harikası, ilk defa görüntülendi.
28 şelaleyi içerisinde barındıran ve dünyanın birçok yerinden ziyaretçi akınına uğrayan Erfelek Tatlıca Takım Şelaleleri'nin ardından, Türkeli ilçesinde de yeni ve büyük bir takım şelalesi keşfedildi. Türkeli ilçesini tanıtmak amacıyla hazırlanmaya başlanan kitap için ilçenin keşfedilmemiş yönlerini araştıran fotoğraf sanatçısı Şevket Maviş, işadamı Dursun Demirel ve bir grup araştırmacı, ilçeye bağlı Çatak köyünde büyük bir sürprizle karşılaştı. Sadece köy halkından çok az kişinin bildiği ve içerisinde
yaklaşık 100 şelaleyi barındıran takım şelalesini karşılarında gören grup, uzun süre şaşkınlığını gizleyemedi. Grup, şelaleleri takip eden kanyonda saatler süren yürüyüş sırasında şaşırtıcı yükseklikte çok sayıda şelaleye ulaştı.


Şelale zincirinin bölgenin en büyük doğa harikalarından biri olduğunu tahmin ettiklerini belirten fotoğraf sanatçısı Şevket Maviş, zincirin 25 kilometre devam ettiğini söyledi. Maviş, "Şelaleleri görünce çok şaşırdık ve adeta büyülendik. Daha önce de bu yörede irili ufaklı şelaleler tespit etmiştik ama bu en harikası. Gördüğümüzde adeta büyülendik. Suyun devasa kayalardan dökülerek yere çarpması ayrı bir atmosfer oluşturuyor. Bölgedeki kanyonda, şelale yatağının bir bölümünde de rafting yapılabilme imkanı
var" dedi.
İşadamı Dursun Demirel ise bölgedeki Hacıağaç Yaylası ile şelalelerin aynı alanda olduğunu belirterek, iki doğa harikasının bir anda ele alınabileceğini söyledi. Bölgede sadece ulaşım sorunu olduğunu kaydeden Demirel, sorunun çözümü için yetkililerin harekete geçmesi halinde yol probleminin de kolaylıkla aşılabileceğini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2009 Salı 10:53:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?