5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Selen Özgen bronz madalya kazandı

Sinoplu Alara Selen Özgen, proje danışmanlığını babasının üstlendiği görme engelliler için geliştirdiği fonksiyonel çizim aracı projesiyle uluslararası olimpiyatlarda bronz madalya kazandı.


M. Akif Ersoy İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi olan ve Sinop Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) Proje Hazırlama ve Üretimi Programı'na devam eden Alara Selen Özgen, 28 ülkeden 3 bin 605 öğrencinin katıldığı "Dream Line" 5. Uluslararası Tasarım Olimpiyatı'nda "ENPERGEL-Görme Engelliler için Fonksiyonel Çizim Aracı" tasarım projesi ile okuluna bronz madalya ve jüri özel ödülü kazandırdı. 11-12 Nisan tarihlerinde finalleri Ankara'da gerçekleştirilen olimpiyatta elde ettiği dereceyle büyük takdir toplayan
Özgen, yarışmada projesiyle göz doldurdu. 3 bin 605 başvuru arasından finale kalan 105 tasarım projesi, 8 kişiden oluşan uluslararası akademisyen jüri tarafından değerlendirildi.


Görme engelli tanıdıklarına yardımcı olmak için projeyi tasarladığını belirten Alara Selen Özgen, "Çünkü görme engellilerin kullandığı araçların çok sayıda ve yetersiz olduğunu görüyordum. Buradan yola çıkarak tasarımı hayata geçirdim. Elde ettiğim dereceden memnunum" dedi.


Özgen' in proje danışmanlığını yapan ve aynı zamanda BİLSEM görsel sanatlar öğretmeni olan baba Murat Özgen ise, projenin olimpiyatlarda ilgi gördüğünü belirterek, kızıyla gurur duyduğunu söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 18:55:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?