5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Sendikacılar yumruklaştı!

Sinop Belediyesi'nde iki ayrı sendikanın yetkilileri arasında çıkan kavgada bir kişi darp edildi.

Belediye-İş Sendikası'nın tehditle işçileri sendikaya üye yapmak istediğini öne süren DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası Sinop Şube Başkanı Bülent Eroğlu ile bazı sendika üyeleri, bugün sabah saatlerinde Belediye-İş Sendikası Yönetim Kurulu üyesi U.Ö'nün odasına geldi. Yaşanan tartışma bir anda yumruklu kavgaya dönüştü. Kavgayı belediye işçileri ayırdı. Odada darp edilen U.Ö, daha sonra savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul ile Belediye-İş Sendikası Sinop Şubesi Başkanı Nusret Takar, olay sonrası yaptıkları açıklamada darp olayını kınadı. Yurdakul yaptığı yazılı açıklamada, sendikaların işçilerin ekonomik toplumsal hak ve çıkarlarını korumak ve geliştirmek amacıyla oluşturdukları örgütler olduğunu hatırlatarak, "Sendikalar zorbalıkla, mafyavari ilişki ve tavırlarla hareket edemezler ve bu hareketlerin içinde de olamazlar. Bu nasıl bir anlayıştır ki, bir emekçiye el kaldırabilmekte ve onu baskı ve tehditle yıldırmaya çalışmaktadır? Sendikamız üyesi U.Ö'ye saldıran anlayışın, DİSK Genel Başkanı'na tetik çeken anlayıştan ne farkı vardır?" dedi.

Belediye-İş Sendikası Sinop Şubesi Başkanı Nusret Takar ise, "DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası Sinop Şube Başkanı ve yanındaki birkaç üye ile birlikte kurum içerisinde bir işçi arkadaşımıza saldırıda bulunmuşlardır. Bu yapılan çirkin saldırıyı ne biz ne de aklıselim hiç kimse kabullenemeyecektir. Bir emek örgütü liderinin bir işçiye karşı bu denli çirkin yaklaşımı kabullenilemez" diye konuştu.

U.Ö isimli belediye işçisini darp ettiği ileri sürülen Genel İş Sendikası Sinop Şube Başkanı Bülent Eroğlu ise olayı doğruladı. Eroğlu, "Olayın bu hale gelmesini istemezdim. Onlar insanları tehdit ediyorlar. Bize üye olmazsanız maaşınız geri çekilir diyorlar. Tamirhanedeki bir işçi arkadaşımıza telefon etmişler. Genel-İş'e üye olmasını istemişler ve tehdit etmişler. Ben de öfkelendim. Bir anda olay oldu" dedi

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2009 Perşembe 14:28:01
Güncelleme :8 Ekim 2009 Perşembe 16:05:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?