3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Sertifikalı kasaplar bayrama hazır

Sinop'ta Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu ile İl Müftülüğü işbirliğinde başlayan "Kurban Kesim Elemanı Yetiştirme Kursu" bugün tamamlandı.

21 kursiyerin katılımıyla 3 gün süren kursta teorik ve pratik eğitim dersler verildi. Kursiyerlere uygulamalı kurban kesimi de yaptırıldı. Daha sonra kurs öğreticilerinden oluşan sınav komisyonunca gerçekleştirilen sınavı tüm kursiyerler geçmeyi başardı.

Kurs hakkında bilgi veren Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ayşe Keskin, teorik ve uygulamalı derslerle kursiyerlerin kurban kesimi konusunda bilgilendirildiğini, kurs sonunda Belediye Mezbahası’ndan kasap nezaretinde uygulamalı olarak kurban kesimi de gerçekleştirildiğini söyledi.

Keskin, "Kursu başarı ile tamamlayan her kursiyer; kesim yerini tanzim edebilme, araç gereçleri hazırlayabilme, küçükbaş hayvan kesebilme, büyükbaş hayvan kesebilme, şişirme yöntemi ile deriyi yüzebilme, tulum çıkarma yöntemi ile deriyi yüzebilme, büyükbaş hayvanın derisini yüzebilme, hayvanın iç organlarını çıkarabilme, etleri tahrip etmeden parçalara ayırabilme ve deriyi muhafaza edebilme konusunda bilgi sahibi oldu" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2008 Cumartesi 23:42:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?