7
Mayıs
2024
Salı
SİNOP

Sevindiren artış

Sinop Orman İşletme Müdürü Emin Şimdi, son yıllarda Sinop il genelinde orman varlığı konusunda yüzde 30 oranında artış sağlandığını söyledi.

Sinop Orman İşletme Müdürlüğü tarafından müdürlük hizmet binasında düzenlenen bilgilendirme toplantısında, İşletme Müdürlüğü’nün il dahilinde gerçekleştirdiği çalışmalar anlatıldı.

Toplantıda sinevizyon gösterimi eşliğinde orman varlığının değeri ve korunmasına yönelik yapılan çalışmalar hakkında geniş bilgi veren İşletme Müdürü Emin Şimdi, yüzde 57’si ormanlarla kaplı olan Sinop’ta ormansal alanların sürekli genişlediğine dikkat çekerek, "İlimizde orman varlığı önceki yıllara oranla yüzde 20-30 oranında artmıştır. Bunun sebepleri arasına, köyden kente göç ile sanayi ve ağır sanayiinin ilimizde bulunmasını da ekleyebiliriz" dedi.

2004 yılında Sinop’a ormancılık sektörü ile ilgili 2.5 trilyon lira girdi sağlandığını ve 2005 yılının başından itibaren geçen 4 aylık zaman diliminde ise 400 milyar liralık girdinin söz konusu olduğunu kaydeden Şimdi, "2004 yılında yaklaşık 5 milyon YTL üretim ve satış geliri sağlayan işletmemiz, bu geliri 7 milyon YTL olarak hedefledi" diye konuştu.

Dünya üzerinde tüketmeyen, üreten tek canlı topluluğunun ormanlar olduğunu hatırlatan Emin Şimdi, her yıl 500 milyon ton toprağın ormansızlıktan dolayı eridiğini ve erozyona kurban verildiğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2005 Salı 12:41:35
Güncelleme :9 Nisan 2005 Cumartesi 18:21:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
osman aksu IP: 85.100.4.xxx Tarih : 12.04.2005 15:29:10
sayın müdürümüz çok güzel bir konuyu dile getirmiş ancak bu veriler bence asılsız çünkü artan yalnızca alanlar içeride yaçayan ağaçların genelinde her yıl eksilme var benim araştırmama göre her yıl sinopta yüzlerce dönüm orman arazisi bazı kişilerce yok ediliyor ağaşlar kesiliyor alanlar kağıt üzerindeki gibi durmuyor aslında bunlar tamamen torik hesaplar hesapları birde ormanlara gidip yaparsanız bu hesabın ne kadarda yanlış olduğunu görürsünüz bir yandan ormanlarımız böcekler tarafından hızla yok ediliyor bir yandan ise tarımsal kesimlerde ağaşlar hızla kesiliyor kimse kimseyi kandırmasın bu işler masa başında konuşmakla olmuyor geceleri geç vakitlerde ormanlar kesiliyor belgelersem şok olurlar kimse oturduğu yerden ahkam kesmesin derim uygulama diye bir şey yok sinop orman bakımından gerçekten zengin bir il olduğu halde bu şikayetler her geçen yıl artıyor diyorum