5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

SGK eğitimi başladı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından taşra birimlerinin bilgilendirilmesine yönelik düzenlenen "Sosyal Güvenlik Eğitimi" Sinop'ta başladı.


Sporcu Kamp Eğitim Merkezi'nde 18 ilden 43 şef ve memurun katılımıyla gerçekleştirilen eğitim semineri 3 gün sürecek. Eğitimlere SGK Kısa Vadeli Sigorta Kolları Dairesi Başkanı Osman Yüce ile Şube Müdürü İbrahim Çolaker konuşmacı olarak katılıyor. Eğitimle ilgili bilgi veren Sinop İl Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Selim Yurtseven, program kapsamında katılımcı şef ve memurlara kısa vadeli sigorta kolları yönünden yapılan değişikliklerin anlatıldığını belirterek, eğitimle birlikte uygulamada birlikteliğin sağlanmasının hedeflendiğini söyledi. Yurtseven, "Bilindiği üzere Sosyal Güvenlik Kurumu iki branşta hizmet vermektedir. Uzun vade sigorta kollarından yaşlılık, malullük ve ölüm aylığı, kısa vadeli sigorta kollarında iş kazası, meslek hastalıkları, hastalık ve analık sigortası branşlarında hizmet vermektedir.

İlimizde gerçekleştirdiğimiz bu eğitim kısa vadeli sigorta kolları branşlarında yapılacak iş ve işlemler ile sigortalı karnesi aktivasyon işlemleri hakkında bilgilendirme eğitimi şeklinde olacaktır. 2002 yılından bu yana SGK kurumları devamlı değişim ve gelişim içindedir. Bu değişikliklerin amacı sürdürülebilir bir sosyal güvenlik kurumu oluşturmak, kayıt dışını, kayıt altına alarak, kurum alacaklarını zamanında tahsil edip, hiçbir yerden yardım almadan, kendi ayakları üzerinde durabilen, aktüeryal dengeleri sağlam ve halkına iyi bir yaşam düzeyi sunabilen bir kurum haline getirmektir" dedi.
İl SGK Müdürü Selim Yurtseven eğitimlere Ankara, Amasya, Bolu, Çankırı, Giresun, Kırıkkale, Karabük, Kırşehir, Yozgat, Çorum, Ordu, Bartın Kastamonu, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat ve Zonguldak illerinden katılım olduğunu sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 12:14:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?