3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Sigara içene oy vermeyin

Yaklaşık bin kişiye sigarayı bıraktıran Almanya'da yaşayan Sinoplu gurbetçi Şirvan Ünal, şimdi de "29 Mart yerel seçimlerinde sigara içen adaylara oy vermeyin" kampanyası başlattı.


Şirvan Ünal, 11 yıldır sigaraya karşı gerçekleştirdiği ilginç kampanyalarıyla tanınıyor. Aralarında Almanların da bulunduğu çok sayıda kişiye sigarayı bıraktıran örnek gurbetçi, kampanyalarına bir yenisini daha ekledi. Yaklaşan 29 Mart yerel seçimleriyle bağlantılı olan kampanya kapsamında, sigara düşmanı gurbetçi seçmenlere 'sigara içen adaylara oy vermeyin' çağrısında bulunuyor. Kampanya için yerel seçimler öncesi Türkiye'ye gelen Şirvan Ünal, seçmenlerle birebir görüşerek kampanyasını anlatıyor.


11 yıl önce en yakın arkadaşını sigara yüzünden kaybetmesinin ardından sigarayla mücadele etmeye başladığını belirten Ünal, sigaraya karşı gerçekleştirdiği savaşı ömrünün sonuna kadar sürdüreceğini söyledi. Almanya'nın çeşitli kentlerinde yılda 2 kez düzenlediği kampanyalarla tiryakileri sigaradan uzaklaştırdığını dile getiren Ünal, "Şu ana kadar konuyla ilgili sayısız sinevizyon gösterisi ve konferans verdim. 11 yıl önce kaybettiğim arkadaşımı hatırladıkça sigara bıraktırma azmim daha da artıyor.
Sigarayı bıraktığını gördüklerimi bulduğum sponsorlar vasıtasıyla Türkiye'ye tatile gönderiyorum. Çok sayıda Alman da bu kampanyalardan faydalandı. 46 yıl boyunca sigara içen bir kişiye sigarayı bıraktırdım. Şu ana kadar yaklaşık bin sigara tiryakisinin hayatından sigarayı çıkartmasına vesile oldum. Şimdi de bu son kampanyayla çok sayıda insana sigarayı bıraktırmayı hedefliyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 11:38:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kerim kurt IP: 78.54.181.xxx Tarih : 28.12.2008 02:35:05

Degerli kardesim Sirvan düsüncende hem fikiriz herkezin senin gibi düsüncede olmasini dileriz seni candan kutlariz Tamer.Kerim.Sebahattin.Erhan.Özkan.Ve Yilmaz abimiz Saygi ve selamlar.