5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Sigara kaçakçıları serbest

Sinop'ta yurda deniz yoluyla kaçak sigara sokmak isterken polis tarafından suçüstü yakalanan 18 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, uzun süredir istihbarat çalışması yürüten İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, dün sabah saatlerinde 225 bin paket kaçak sigaranın bir yük gemisi ile Sinop açıklarında balıkçı teknesine yüklenerek Akliman mevkisine getirildiğini tespit etti.

Bölgede operasyon düzenleyen emniyet güçleri, kaçak sigaraların yüklendiği 19 HH 445 plakalı kamyona el koydu. Kamyonla birlikte olaya karıştıkları belirlenen 18 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılar, emniyetteki sorgularının ardından bu sabah saatlerinde Sinop Adliyesi Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. 10'u Sinoplu, 8'i de İstanbul ve Bingöl illerinden 18 kişi hakime verdikleri ifadenin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

El konulan kamyon ve içerisindeki 225 bin paket sigara İl Emniyet Müdürlüğü önünde bekletiliyor. Sigaraların piyasa değerinin ise yaklaşık 1.8 milyon TL olduğu kaydedildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2009 Cuma 16:51:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?