3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Sihirli asfalt tuttu

Nano teknolojiyle üretilen ve Türkiye'de de Yılmaz Gurup tarafından başlatılan 'sihirli asfalt' uygulamasının Sinop'taki denemesinden başarı sonuç alındığı bildirildi.

Alman Alphasoil firmasının Türkiye Distribütörlüğü'nü alan Yılmaz Gurup, Sinop Ada mevkisinde düzenlenen törenle, uygulamaya başlamıştı. Tüm Avrupa ülkelerinde kullanılan ve yol yapımlarında yaklaşık olarak yüzde 70 oranında tasarruf sağlayacak olan ilginç uyguma, Sinop Belediyesi organizesinde yapılan tanıtımla yetkililere anlatılmış, 800 metrelik yol güzergahı T-RRP adlı ilaçla kil ve balçığın malzeme olarak kullandığı bir karışımla kaplanmıştı.

Yılmaz Gurup Genel Müdürü Ömer Yılmaz, sihirli asfalt uygulamasının yapıldığı Ada mahallesindeki yol güzergahında basın toplantısı düzenledi. Yapılan uygulamadan olumlu sonuç alındığını belirten Ömer Yılmaz, bu yöntemle yapılan ve ardından asfaltla kaplanacak bir yolun 15-20 yıl problemsiz ömrü olduğunu söyledi. Yılmaz, "Avusturya üretimi bir makine ile ön çalışması yapılan uygulamada Alman üretimi nano teknolojisi bir ilaçla asfalt üretimi sağlanmış oluyor. Tüm Avrupa ülkelerinde kullanılan ve yol yapımlarında yaklaşık olarak yüzde 70 oranında tasarruf sağlayacak olan uygulamanın, ülke genelinde büyük rağbet göreceğine inanıyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2008 Salı 18:27:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Uğur DAVAS IP: 88.236.191.xxx Tarih : 18.02.2008 23:16:01

gözünüzü seveyim madem ucuz madem dayanıklı şehir merkezinin de yolarını yapın bir an önce.dışarıdan bir mşsafirimiz gelecek olsa utanıyoruz bu yolların halinden.