5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

SİNGİAD'ın 2 projesi elemeyi geçti

Sinop Genç İşadamları Derneği'nin (SİNGİAD) KOBİ'lere yönelik 2 AB projesinin ön elemeden geçtiği bildirili.

 Eğitim ve danışmanlık hizmetlerini kapsayan iki proje kesinleştiğinde, dernek 2 milyon 657 bin euroluk eğitim projesi katkısı alacak.
Projeler hakkında bilgi veren SİNGİAD Başkanı Aykut Yılmazer, Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı (Brop-İpa) kapsamında hazırladıkları 3 projeden 2'nun ön elemeyi geçmeye hak kazandığını söyledi.

Aykut Yılmazer, "SİNGİAD'ın krizden çıkmak için, nitelikli ve donanımlı işgücü oluşturmanın bilinciyle sunduğu projeler kesinleştiğinde, Sinop ve 8 ilçesinde tüm işletmelere, personeline ve İŞKUR’a kayıtlı nitelikli işgücü adaylarına e-ticaret ve kalite yönetim sistemleri ile kalite bilincinin oluşturulmasına yönelik eğitim ve danışmanlık hizmeti sunacaktır. Yaşadığımız bilgi çağında Sinop sanayisinin, kalite, teknoloji ve yenilikçilik konularında üretilen rafine bilgiye çabuk, etkin ve hızlı bir şekilde ulaşabilmesi için, eğitim altyapısının oluşması, danışmanlık hizmetlerinin verilmesi gerekmektedir. Projemiz sanayi, üniversite, odalar, sivil toplum kuruluşları ve kamu temsilcilerinin katılımıyla uygulanacak, tüketicilere, KOBİ'lere, işletmelere yönelik kolay anlaşılır sistematik bir eğitim çalışmasıyla kalite bilincinin oluşmasını sağlayacaktır" dedi.


Hedeflerinin KOBİ ve işletmelerin çağdaş yönetim yaklaşımı, endüstriyel tasarım, ürün geliştirme, fikri haklar sanayiye ve işletmelere sağlanan devlet destekleri konusunda bilgilendirilmesini sağlayarak rekabet edebilirliğin arttırılması yönünde çalışmalar yürütmek olduğunu kaydeden SİNGİAD Başkanı Yılmazer, "İkinci projemizle KOBİ ve işletmelerimize e-ticaretle eğitimi verilecek, ulusal ve küresel pazara ortak olarak rekabet edebilirliğin gelişmesi, büyük pazarlardaki alıcılara interaktif ortamda ulaşması sağlanacaktır. Bu kapsamda projemiz yürürlüğe girdiğinde Sinop'taki tüm işletmelere web sitesi kurulumu ve e-ticaret eğitimi ve danışmanlığı proje kapsamında ücretsiz olarak derneğimizce sağlanacaktır" diye konuştu.
 

İha
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 15:02:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?