4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİNOP

Sinop, yelken sporcusu yetiştirecek

SİNOP, OLİMPİYATLARA YELKEN SPORCUSU YETİŞTİRECEK

Sinop, olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil edecek yelken sporcuları yetiştirmeye hazırlanıyor. Sinoplu denizci Seydi Ali Reis'in isminin konulduğu proje ile her yıl yaklaşık 80 yelkenci çocuk, olimpik standartlarda yelken açacak.

'Seydi Ali Reis Olimpik Yelken Sporcusu Yetiştirme Projesi' Sinop'ta düzenlenen törenle start aldı. Sinop-Karadeniz Yelken İhtisas Kulübü (SKY) ile İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilecek proje kapsamında; her yıl 9-10 yaş grubunda seçilecek başarılı ilköğretim öğrencileri uluslararası yelken yarışlarında Türkiye'yi temsil edebilecek şekilde yetiştirilecek.

Projenin başlangıcı Sinop Kamp Eğitim Merkezi toplantı salonunda düzenlenen törenle verildi. Törene Vali M. Hakan Güvençer, İl Gençlik ve Spor Müdürü Gürsel Öztürk, Sinop-Karadeniz Yelken İhtisas Kulübü Başkanı (SKY) Tayfun Ör, Sinop Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ayhan Özhan ile spor camiasının çok sayıda temsilcisi katıldı.

Hedeflerinin 2012-2016 olimpiyatlarında Sinop'tan çıkacak yelkencilerle Türkiye'yi temsil etmek olduğunu belirten İl Gençlik ve Spor Müdürü Gürsel Öztürk, "Yelken branşı meşakkatli ve bir o kadar da güzel bir spor. Sinop bu spor için özel bir konuma sahip. İnsanımız da buna paralel olarak denizle iç içe bir yapıya sahip. Sinop ilinin bu bağlamdaki başarıları da ele alındığında projenin hedefine ulaşacağına tüm kalbim ile inanıyorum" dedi.

SKY Yönetim Kurulu Üyesi A. Oğuz Özcü'de yaptığı sunum ile projeyi tanıttı. Özcü; amaçlarının Sinop'u Türk yelken sporunun en önemli merkezlerinden biri halinde getirmek olduğunu söyledi. Sinoplulara yelken sporunu daha iyi tanıtıp sevdirmeyi amaçladıklarını belirten A. Oğuz Özcü, "Seçilecek çocukların tümüne nazari ve tatbiki eğitim verdikten sonra okullar arası yelken takımları kurarak yarışlar düzenleyeceğiz. Yarışlar sonrasında başarılı, yetenekli, istekli çocukları olimpik standartlarda yelkenciler

olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz. Proje; kazanan, kaybeden, seçilen, seçilemeyen tüm çocuklarımıza fiziksel ve zihinsel anlamda katkı sağlayarak iyi ahlaka ve başarıya motive eden, her yıl tekrarlanacak bir faaliyetler bütünüdür. Oluşacak atmosferde ülkemizi uluslararası arenada başarı ile temsil edecek sporcular yetiştirmek, 2012-2016 ve sonraki olimpiyatlarda madalya kürsüsünde Sinoplu yelkenciler görmek istiyoruz" diye konuştu.

Sinop Valisi M. Hakan Güvençer'de projenin hedefine ulaşması için tüm Sinoplulara görevler düştüğünü söyledi. Güvençer, "Çok iyi hazırlanmış bir projeyle karşı karşıyayım. İnşallah örnek olur. Projenin başarıya varmaması için hiç bir sebep yok. Ancak tüm Sinopluların elini taşın altına koyması gerekiyor" dedi.

Daha sonra 2009 sezonunda Balkan şampiyonu ve Avrupa 8.si olan, Optimist Milli Yelken Sporcusu Sergen Birincioğlu'nun ismi şeref kütüğüne çakıldı. Sergen Birincioğlu; ismini kütüğe Vali M. Hakan Güvençer ile birlikte çaktı. Daha sonra genç sporcuya çeşitli hediyeler takdim edildi.

SİNOP, OLİMPİYATLARA YELKEN SPORCUSU YETİŞTİRECEK
İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2009 Cumartesi 16:59:04
Güncelleme :12 Aralık 2009 Cumartesi 19:17:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?