3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Sinop: Askerler'den, 'yüzen' hastanede sağlık taraması

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı TCG İskenderun (A-1600) adlı askeri gemide, Sinoplu öğrenciler sağlık taramasından geçirildi. 2 gün boyunca hizmet verecek olan askeri gemi, vatandaşlara da ücretsiz muayene imkanı sağlayacak.

Bugün sabah saatlerinde Sinop’a gelen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı TCG İskenderun adlı askeri gemi, Sinop iskelesine demirlemesinin ardından çok sayıda öğrenciye ev sahipliği yaptı. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında 37 sağlık personeli, 8 laborant teknisyen, 55 kişilik Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bando personeli olmak üzere toplam 97 kişilik personel ile 17 gün sürecek olan etkinlik kapsamında, 4 bin 500 öğrenci ve vatandaşa sağlık hizmeti verilmesi planlanıyor.

Ayracı etkinlikte 3 bin kişiye sağlık hususlarını içeren anket uygulaması ile 4 bin kişiye de anne ve çocuk sağlığı hakkında bilgi verilecek. Bu arada TCG İskenderun gemisine TCG Gökova adlı askeri gemisi de eşlik ediyor.

Öğrencilere yönelik sağlık taraması bugün etkinliğin gerçekleştirildiği TCG İskenderun gemisinde düzenlenen basın toplantısı ile start aldı. Toplantıda konuşan Dnz. Yrb. Can Uzunsoy, geminin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın bir lojistik nakliyat gemisi olarak, sadece görev için sağlık hizmeti verilmek üzere, sağlık personeli ve tıbbi cihaz, malzeme ve ekipman ile donatılarak hastane gemisi haline getirildiğini söyledi. Uzunsoy, "Gemi içerisinde sabit sağlık ekibi limanlarda başvuran halkın tetkik ve tedavisini gerçekleştirecektir. Aynı zamanda köy ve köy okullarında yapılan muayenelerde ileri tetkik ve tedavi gerektiren hastalar araç vasıtası ile gemiye sevk edilerek burada tedavi edilecektir" dedi

Daha sonra başlatılan uygulama kapsamında yaklaşık 100 öğrenci sağlık taramasından geçirildi. TCG İskenderun ve TCG Gökova gemileri Ordu, Rize, Hopa ve Giresun Limanları’nda da sağlık hizmeti verecek.

SİNOP-(İHA)
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2004 Cuma 15:32:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?