3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Sinop: Gurbetçilerden renkli şölen

Tüm gurbetçiler adına ASİDER tarafından Sinop merkez Osmaniye Köyü’nde yaptırılan eğitim fakültesi inşaat alanında gerçekleştirilen şölen oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Şölende AKP ve CHP milletvekilleri söylenen Türk Sanat Müziği’nin bazı parçalarında birlikte fasıl yaptı.

Şölene AKP Sinop Milletvekilleri Mustafa Öztürk ve Cahit Can ile CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, Vali Zeki Şanal, Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, İl Emniyet Müdürü Süleyman Şahin ve ASİDER Başkan Yardımcısı Hayrettin Kuru, şu anda tatillerini memleketlerinde geçirmekte olan gurbetçiler ile il merkezi ve ilçelerden gelen vatandaşlar katıldı.

Şölende konuşan Sinop Valisi Zeki Şanal, gurbetçilere Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, memleketlerine yaptıkları eğitim hizmetinden dolayı teşekkür etti. Yapılan fakülte binasının kurulması hedeflenen Sinop Üniversitesi’nin de temelini oluşturacağını belirten Zeki Şanal, "Bu sevgi ve gönül bağının sınırları geniş sınırlarıdır. Ülkemizin tek ve ilk örneği olan ve eğitime katkı bağlamında ortaya konulan eğitim fakültesi projesi gelecekte yalnız fakülte projesi olarak anılmayacak. Aynı zamanda bu temel bütün Sinoplu hemşehrilerimizin, yani bugün dünyanın her yerinde yaşayan toplam 1 milyon 200 bin Sinoplu’nun arzu ettiği ve bu mekan üzerinde kuracağı Sinop Üniversitesi’nin de temeli olacaktır. Ne mutlu size ki, siz bunları gerçekleştiriyorsunuz" dedi.


Belediye Başkanı Zeki Yılmazer ise gurbetçilere seslenerek, "Çoluk çocuklarınızın rızkı için ilimizi terk edip dilini, dinini bilmediğiniz gurbet ellere gittiniz. Oralarda sıla, yavru, anne hasreti ile burnunuzun direkleri sızlayarak çalıştınız. Onların ötesinde çok güzel bir hizmete daha imza attınız. En kutsal görev olan eğitime gönül verdiniz. 2 bin öğrencimizin eğitim görerek geleceğe hazırlanacağı güzel bir şaheser binayı Sinop halkına, Türkiye eğitimine hediye ettiniz. Tüm Sinoplular adına teşekkür ediyorum" dedi.


Şölende, ASİDER Başkan Yardımcısı Hayrettin Kuru da şölene katılmalarından dolayı gurbetçi ve diğer Sinoplular ile binanın yapımında emeği geçen iş adamlarına teşekkür etti.
Halk oyunları gösterisinin de yapıldığı şölende Belediye Konservatuar Müdürlüğü Türk Sanat Müziği grubu tarafından mini bir konser verildi. Konser sırasında yan yana oturan AKP Sinop Milletvekili Mustafa Öztürk ve CHP Sinop Milletvekili Engin Altay birlikte sanatçılara eşlik etti. Sahneye çıkan ASİDER Yönetim Kurulu Üyesi ve sanatçı Mursel Gür, izleyenlere renkli dakikalar yaşattı. Ayrıca şölen sonunda vatandaşlara pilav ve kavurma ikram edildi.

kenthaber
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2004 Pazartesi 15:17:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?