3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Sinop: Mezarlıkta basın toplantısı

Sinop Belediye Başkanı Hamza İnce, "Vatandaşımız cenazesi olduğunda tüm işlemleri belediyemiz tarafından yapılacak. Bu iş için ücretsiz 153 cenaze hattı kurduk" dedi.

Sinop Belediye Başkanı Hamza İnce tarafından, çevre düzenlemesi tamamlanan şehir mezarlığında basın toplantısı düzenledi. Yeni hizmete konulan iki katlı Cenaze İşleri Müdürlüğü binasının da tanıtıldığı basın toplantısına belediye meclis üyeleri de katıldı.

Toplantıda konuşan Başkan İnce, cenaze işlerini A’dan Z’ye üstlendiklerini söyledi. İnce, "Cenazesi olan vatandaşlara acılı günlerinde her türlü kolaylığın sağlanması için büyük çaba gösteriyoruz. Bu kapsamda ’Alo 153’ hattını devreye soktuk. Hattı arayan vatandaşlarımız cenazelerinin yıkama, kefenleme, sela, mezar tahtası ve defin işlemleri belediyemiz tarafından yapılacak. Cenaze sahibi bir taraftan derin acı yaşarken, diğer yandan da defin işlemleri ile uğraşıyor. Bu nedenle gereken işlemleri belediyemiz yerine getirecek’’ diye konuştu.

Mezar yeri bulunan vatandaşlardan kefen parası ve mezar tahtası dışında herhangi bir hizmet bedeli talep edilmeyeceğini de belirten İnce, mezar tahtası ve kefen bezinin de piyasa fiyatının altında vatandaşa verileceğini kaydetti.

SİNOP-(İHA)
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2004 Salı 00:00:13
Güncelleme :13 Ocak 2004 Salı 12:53:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?