3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Sinop: Tarihi 'Yukarı Hamam' kafeterya oldu

Sinop’ta yapım tarihi bilinmeyen, ancak yaklaşık bin yıllık olduğu tahmin edilen tarihi "Yukarı Hamam", bir işletmeci tarafından kafeteryaya dönüştürüldü. Yüzlerce yıl hamam olarak kullanılan ve kızların görücüye çıkartıldığı tarihi mekanda, artık çay ve nargile keyfi yapılacak.

Vali Zeki Şanal, Sinop Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, Sinop eski Belediye Başkanı Hamza İnce ve vatandaşların katıldığı açılışta kurdeleyi kesen Vali Zeki Şanal, kurdeleden kestiği parçaları uğur getirmesi için yeni Başkan Zeki Yılmazer ve eski başkan Hamza İnce’ye verdi.
Daha sonra açılışa katılanlar hep birlikte tarihi hamamın bölümlerini gezdi. Göbek taşı etrafına oturan Vali Zeki Şanal ve davetliler, kısa bir çay sohbeti yaptı.

Her türlü tarihi ve kültürel faaliyeti valilik olarak desteklediklerini belirten Vali Şanal, işletmeyi açanları tebrik etti. Şanal, "Bu tür yapıların korunarak kullanılmasını ilgi ile izliyor ve beğeniyorum. Bu tür faaliyetler hem il turizmine hem de ülke turizmini büyük katkılar sağlamaktadır.

Bu yıl Sinop tarihi kalesi ve cezaevi, Gerze -Yakupağa Konağı ve Boyabat’ta bir tarihi evde yapacağımız onarımlarla, tarihi mekanların korunması konusunda 2004 yılı örnek bir yıl olacaktır" diye konuştu.

SİNOP-(İHA)
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2004 Cumartesi 19:00:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?