5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Sinop 1 Mayıs'ı böyle kutladı

Sinop'ta, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüşle kutlandı.


KESK Şubeler Platformu 1 Mayıs Tertip Komitesi tarafından düzenlenen kutlamalar kapsamında, saat 14.00'da İtfaiye Caddesi'nde başlayan yürüyüş, Atatürk Caddesi'ni takip ederek Uğur Mumcu Meydanı'nda son buldu.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı kutlamalarda, meydana giriş çıkışlar kontrollü olarak gerçekleşti. 1 dakikalık saygı duruşunun ardından düzenleme kurulu adına konuşan KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Zeki Karataş, 2009 yılı 1 Mayıs'ında gündemin, kriz, işsizlik, yoksulluk; demokrasi ve barış özlemi olduğunu söyledi. Karataş, "Bu gündeme ilişkin görüşlerimizi yaklaşımlarımızı ve taleplerimizi 1 Mayıs'ta dile getireceğiz.

Emekçileri kriz karşısında kendi kaderine terk eden siyasal iktidarı 1 Mayıs'ta bir kez daha uyaracağız. Krize karşı önlem paketi adı altında birbiri ardına açıklanan ve sermaye kesiminin kriz karşısında kollanmasından başka bir anlamı olmayan paketlere karşı KESK Genel Merkezinin açıkladığı 'Emek Paketi' ya da diğer bir deyişle 'Kriz ve 2009 Bütçesi'ni 1 Mayıs'ta dile getireceğiz" diye konuştu.
Daha sonra DİSK'e bağlı Genel-İş Sinop Şube Başkanı Bülent Eroğlu, Türk-İş Sinop İl Temsilcisi Mahmut Kaya ve KESK adına Eğitim-Sen Sinop Şubesi Başkanı Musa Uzun da birer konuşma yaptı.

İha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 17:32:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?