3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Sinop balıkçısına 'balık hali' lazım

Sinop İl Tarım Müdürü Sıddık İpek, Sinop'ta balık halinin bulunmasının Sinop balıkçısının önemli bir sorunu olduğunu söyledi.


Sinop'ta 525 adet ruhsatlı balıkçı teknesi bulunduğunu, bunların 489 tanesinin 12 metreden küçük olduğunu belirten Sıddık İpek, "Balıkçılarımızın sorunlarının başında, Su Ürünleri Toptan ve Perakende Satış Yönetmeliği gereği günlük 10 ton ve üzeri balık çıkarılan yerlerde balık halinin bulunması zorunluluğu varken, ilimizde bir hal bulunmamaktadır ve bu durum balıkçılarımızı oldukça mağdur etmektedir" dedi.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın balıkçılık politikasının başında aşırı ve bilinçsiz avcılığın önlemek olduğunu kaydeden İpek, "Politikamızın başında mevcut su ürünleri stoklarımızın korunması gelmektedir. Tekne sayılarının dondurulması ve buna bağlı olarak av baskısının azaltılmasını hedefleyen Avrupa Birliği (AB) balıkçılık politikasındaki esaslar da bakanlığımızın öncelikli hedefleri içerisinde bulunmaktadır" diye konuştu.


Sıddık İpek, bakanlığın balıkçıyı desteklemeyi amaç edinen politikası gereği balıkçılara tekne büyüklüklerine ve motor güçlerine göre ÖTV siz mazot desteği de verdiğini sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 14:07:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?