3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Sinop Bienali 16 Ağustos'ta başlıyor

Bu yıl 2.si düzenlenecek olan "Sinopale Uluslararası Sinop Bienali” 16 Ağustos'ta başlıyor

16 Ağustos-5 Eylül 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan, Türkiye'de sadece İstanbul ve Sinop'ta iki yılda bir düzenlenen kültür etkinliği bienal için Sinop'taki hazırlıklar tamamlandı.

Yarın Tarihi Sinop Cezaevi'nde açılışı yapılacak olan "Sinopale 2, Uluslararası Sinop Bienali" Informal Görgün Network ve Avrupa Kültür Derneği tarafından Sinop Belediyesi'nin himayesinde organize ediliyor.

Sinop Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, sanat yönetmenliğini T. Melih Görgün'ün yaptığı ve bu yıl "Şeylerin Yeni Düzeni" temasını ele alan "Sinopale 2" programında, dünyaca ünlü sanatçıların sergileri, atölye çalışmaları, belgesel sergiler gibi etkinlikler yer alacağını söyledi.

Yılmazer, "Sinopale bu yıl, Tarihi Sinop Kalesi, eski Tekel binası, Balatlar Kilisesi ve Pervane Medresesi El Sanatları çarşısı gibi mekanlarda gerçekleştirilecek. Ayrıca etkinliklere bu yıl 'Sinopale çocuk' programı da ilave edildi. Sinopale 2, bu yıl bir küratörler kurulunun sanatçı seçkilerinden oluşuyor. Biz tüm halkımızı ve tüm misafirlerimizi kentimiz için büyük kültürel öneme sahip olan bu organizasyonu izlemeye ve takip etmeye davet ediyoruz. Vatandaşlarımız hiç unutamayacakları anlar yaşayacak" dedi

iha
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2008 Perşembe 17:34:08
Güncelleme :17 Ağustos 2008 Pazar 15:04:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?