3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Sinop-Boyabat komşuluğu

Sinop'un Boyabat ilçesinde tarihi "Boyabat Evleri" modelini ön plana çıkarmak amacıyla valilik ve Boyabat Belediyesi yan yana iki tarihi konak satın aldı.

Konuyla ilgili bilgi veren Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, söz konusu iki konağın turizme kazandırılmasıyla ilçede bulunan eşsiz güzellikteki "Boyabat Evleri" modelinin dünyaya tanıtımına başlanacağını söyledi.

Tosun, "İlimizde turizmi geliştirmek, çeşitlendirmek, potansiyel turizm kaynaklarımızı ve aktivitelerimizi arttırmak suretiyle ulusal turizm gelirlerinden yeterli payın alınabilmesi ve turizm sektörüne katma değer oluşturma çabaları içerisindeyiz. Kültürel kimliğimizin parçası olan kültür varlıklarımızın, kentsel dönüşüm projeleri sürecinde korunması ve ön plana çıkartılması, potansiyel olarak hizmete sunulmasını amaçlıyoruz" dedi.


Boyabat Belediye Başkanı Mehmet Ermiş ise ilçedeki tarihi evlerin kentin en önemli sembolleri olduğunu belirterek, "Çalışmalarımız ekseninde, 'Boyabat Evleri' modelini öne çıkartmak amacıyla belediyemiz ve valiliğimizce Buğday Pazarı Meydanı'na hakim, iki adet komşu bina satın alındı. Kent merkezinde konumları ve mimari yapılarıyla kent kimliği bilincini uyandıracağına inandığımız konaklardan birisi, sayın valimizin katkılarıyla, diğeri ise belediye bütçesinden olmak üzere satın alınmış olup, restorasyon çalışmaları devam etmektedir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2008 Salı 15:36:54
Güncelleme :22 Nisan 2008 Salı 15:40:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muhammet kuş IP: 85.102.139.xxx Tarih : 26.04.2008 17:40:28

cok iyi bi proje gercekten cok iiyi