3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Sinop-Boyabat yolu bu ay açılıyor

AK Parti Sinop İl Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, İç Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayacak olan 55 kilometrelik Sinop-Boyabat Tünelli Geçiş Yolu'nun bu ay trafiğe açılacağını söyledi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'dan Sinop'taki ulaşım yatırımları için önemli sözler aldıklarını belirten Üçüncüoğlu, "Bakanımız bir danışmanını Sinop'taki yatırımları takip için görevlendirdi" dedi.


Ulaşım başta olmak üzere ilde devam eden tüm yatırım ve projelerin tamamlanmasına yönelik AK Parti Sinop İl Başkanı Yakup Üçüncüoğlu ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan bir heyet Ankara'da ilgili bakanlıklarla yapılan temasları tamamlayarak Sinop'a döndü. Ankara dönüşü açıklama yapan AK Parti Sinop İl Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, Sinop'un sorunları ve sorunların çözümü ile yatırımların hızlandırılması konusunda Ankara nezdinde parti olarak çalışmalara hız verdiklerini söyledi. Teşkilat üyelerinden oluşturdukları bir heyetle birlikte yatırım ve projeleri bakanlıklar kanalıyla sürekli takip ettiklerini kaydeden Üçüncüoğlu, bu kapsamda özellikle Sinop'un kurtuluş reçetesi olan ulaşım sorununun çözümünde büyük mesafeler kaydettiklerini belirtti. Üçüncüoğlu, "Bu kapsamda parti il teşkilatı olarak Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım'ı makamında ziyaret ettik. Ulaştırma bakanımızla Sinop'ta devam eden ve yeni başlanması planlanan projelerin gerçekleştirilmesi için ulaştırma bakanımız ile uzun süre görüştük. Sinop-Boyabat Tünelli Geçiş Yolu'nun kasım ayı içerisinde açılışının yapılması için Kara Yolları Bölge Müdürlüğü'nü arayan sayın bakanımız, gününün tespit edilmesi ile ilgili talimat verdi. Ayrıca sasıyan bakanımız, bu yolun devamı niteliğinde olan Boyabat-Saraydüzü-Kargı arasındaki yolun, 5 kilometrelik ek yolla, iki ilçenin bahar aylarında birbirine bağlanması çalışmalarının yapılması talimatını verdi. Ayancık-Türkeli arasındaki yolda iki noktada Kara Yolları Bölge Müdürlüğü tarafından iyileştirme yapılarak yolun kısaltılması talimatını da veren Bakan Binali Yıldırım'a, Sinop-Erfelek arasındaki yolunda başlatılması talebinde bulunduk" diye konuştu.


Ayancık Balıkçı Barınağı çalışmalarına başlanması, Sinop Demirci Köyü Balıkçı Barınağı'nı da çok kısa sürede ihaleye çıkararak inşaatına başlaması talimatlarının da Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından verildiğini kaydeden Yakup Üçüncüoğlu, "Kent merkezimizde İl Halk Kütüphanesi önünde yapılması düşünülen yat mendireği, Türkeli-Çatalzeytin arasında devam eden yol yapım çalışmaları ile Sinop için hayati önem taşıyan Gerze-Yakakent arasındaki yol yapım çalışmaları hakkında sayın bakanımızla istişarelerde bulunduk ve önemli sözler aldık" diye konuştu.


AK Parti Sinop İl Başkanı Yakup Üçüncüoğlu ayrıca, görüşme sırasında yaz aylarında Sinop Havaalanı'nın haftanın her günü uçuşlara açılmasına yönelik destek istediklerini, bunun üzerine Bakan Yılrdırım'ın danışmanı Sinop'taki işleri takip için görevlendirdiğini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 17:56:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?