5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Sinop Filistin için ayağa kalktı

Sinop'ta sivil toplum örgütleri, İsrail'in Gazze'ye yönelik düzenlediği saldırılara karşı tek yumruk oldu. 10 sivil toplum örgütünün birlikteliğinde toplanan yüzlerce vatandaş, sloganlar ve alkışlarla İsrail'in saldırılarını protesto etti. Öfkeli kalabalık yaptıkları toplu duayla İsrail'e lanet yağdırdı.

Sinop'ta, Türkiye Kamusen, Memur-Sen, Aydınlar Ocağı, Şehit ve Gazi Aileleri Derneği, Sinop İmamhatipliler Derneği (SİMDER), Çalışanlar Derneği (ÇALIŞDER), Sinop Ülkü Ocağı Derneği, Anadolu Gençlik Derneği, Sinop Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMM) ve Kefevi Kültür Hizmetleri Derneği tarafından İsrail'in Gazze'ye yönelik düzenlediği saldırılar protesto edildi.

Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen protesto mitingine yüzlerce Sinoplu katıldı. Tertip komitesi adına konuşan Sinop İmamhatipliler Derneği Başkanı Yüksel Sandalcı, menfur saldırının dünyaya barış getirdiklerini iddia edenler tarafından sadece izlendiğini söyledi. Sandalcı, "21. yüzyılda bütün dünya, insan haklarının da ötesinde haklar peşindeyken terörist İsrail devleti Filistin şehirlerini bombalıyor, yaşlı, kadın ve çocuk demeden yüzlerce masum insanı hunharca katlediyor. İsrail yanlısı medya kuruluşlarını bile çileden çıkaran katliam artık sabırları taşırmıştır. İsrail, şehirler bombalayarak insanın en temel yaşama hakkını ihlal etmekte ve soykırım yapmaktadır. Bu tartışmasız bir insanlık suçu ve bir soykırımdır. Yıllardır küresel çapta uygulanan insanlık dışı ambargo ve tecritle mücadele eden Filistin halkı yetmezmiş gibi soykırım katliamına maruz kalmıştır. İsrail'e gücü yetmeyen bazı batılı devletler Filistinlileri suçlayıcı açıklamalarla gerçek yüzlerini göstermektedirler" dedi.

Devlet ihalelerinde artık İsrail'i görmek istemediklerini kaydeden Yüksel Sandalcı, "Biz bu katliamlar karşısında susmanın, kınamadan öte gitmeyen hamasi nutukların, sahte gayretlerin yerine bir an evvel vahşetin durdurulması istiyoruz. İnsan hakları savunuculuğunu dilinden düşürmeyen emperyalist güçlere sormak istiyoruz. Katledilen bu çocukların haklarını kim savunacaktır, yoksa bunlar insan değil midir? Biz, bu basın açıklamasına katılan Sinoplu sivil toplum kuruluşları ve Sinop halkı olarak, İsrail vahşetini lanetliyor; Birleşmiş Milletleri, Avrupa Birliği'ni ve bütün Müslüman ülkeleri katliama sessiz kalarak insanlık suçuna ortak olmamaları konusunda uyarıyor, İsrail katliamını tekrar şiddetle protesto ediyoruz" diye konuştu.

Daha sonra meydandaki dev ekranda Filistinli bir çocuğun haykırışlarını gözyaşları içinde izleyen kalabalık, toplu olarak dua etti. İsrail'e beddua yağdıran öfkeli kalabalık, Filistin'de şehit edilen Müslümanlara da dua etti. Protesto mitingi saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2009 Cumartesi 22:43:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serkan demir IP: 88.240.40.xxx Tarih : 6.01.2009 20:58:36

SİNOP'A VE SİNOP'TAKİ SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINI GÖSTERDİKLERİ BU DUYARLILIKLARINDAN DOLAYI TEBRİK EDİYOR.FİLİSTİN'İN BİR AN ÖNCE BU DURUMUNDAN KURTULMASI İÇİN DUA EDİYORUZ.