3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Sinop güç kaybediyor

Saadet Partisi (SP) Sinop İl Başkanı Cavit Üçüncüoğlu, Sinop'un milletvekili sayısının 3'ten 2'ye düşmesinin sorumlusunun ülkeyi idare edenler olduğunu söyledi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından, 2007 yılı adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre illerin çıkaracağı milletvekili sayısının belirlendiğini hatırlatan SP Sinop İl Başkanı Cavit Üçüncüoğlu, yaptığı değerlendirmede Sinop'un giderek güç kaybettiğini belirtti.

Üçüncüoğlu, "Bu sonuç ekonomik yönden Sinop'un bittiğinin bir göstergesidir. Bir ilin nufusu neden düşer?. Tabiki göç olduğu için. Peki insanlar niçin göç eder?. İnsanımıza kendi yaşadığı yerde ekonomik yönden refah ortamı sunulamıyorsa göç kaçınılmazdır. Bu da bir başarıysa, bu başarı ülkeyi yönetenlere aittir. Başarı değilse sorumluların bu halka cevap vermeleri ve ardından görevlerini yerine getirmeleri gerekir" dedi.

Sorunları sadece yerel bazda düşünmenin havanda su dövmeye benzeyeceğini kaydeden Cavit Üçüncüoğlu, "Eğer bir gemi su alıyorsa, o geminin sadece bir kamarasını güzelleştirmeye bakmak ve onunla ilgilenmek tabiki hiç akılcıl değil. Önce gemiyi batmaktan kurtarmak gerekir. Şu anda gemi su alıyor. Önce gemiyi kurtaralım. Sinop gemiyle birlikte kurtulacaktır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2008 Çarşamba 16:33:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?