5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Sinop il genel meclis toplantısı

Sinop İl Genel Meclisi'nin ocak ayı dördüncü oturumu yapıldı.


İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Erol'un başkanlık ettiği oturumda 36 maddelik gündemin 13 maddesi görüşüldü. Böylece son oturumla birlikte gündem maddelerinin 27'si üzerinde görüşme sağlanmış oldu.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Murat Berksoy, İl Özel İdaresi Şube Müdürleri ve meclis üyelerinin hazır bulunduğu oturumda ilk olarak Boyabat, Dikmen, Durağan ve Türkeli ilçeleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Mütevelli Heyetine üye belirlenmesine ilişkin gündem maddesi görüşülerek, üyeler belirlendi

. İl Özel İdaresi Plan Proje Müdürlüğü 2008 yılı yatırım programlarının iptal ve revizelerinin ilişkin gündem maddesi, Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi. Oturumda İl Özel İdaresi 2008 mali yılı evrakları ve işlemlerini denetlemek üzere 5302 sayılı kanunun 17. maddesine istinaden denetim komisyonu seçimleri yapıldı. Buna göre, Şükrü Erdem, Tevfik Maviş, Erkan Örnek, Necati Kalafat ve Cemalettin Koca meclis denetim komisyonuna seçildi.


İl Özel idaresi geçici iş pozisyonu kapsamında 16 adet işçi alımının görüşüldüğü meclis toplantısında 6 greyder, 6 adet makine şoförü alınmasına karar verilirken, yapılan itirazlar sonucu 4 adet aşçı alımı konusu Tarım ve Köye Yönelik Hizmetler Komisyonu'na havale edildi. Oturumda ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ödenek talebi görüşülerek konu Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi. İl Genel meclisi dördüncü oturumunda son olarak, Gerze ilçesi Çarşı Mahallesi'nde mülkiyeti Hazine'ye ait ahşap ev vasıflı tarihi Yakup Ağa Konağı'nın İl Özel İdaresi'ne olan tahsisinin Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devri konusunun, şubat ayında gündeme alınmasına karar verildi.

İha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 19:06:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?