3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Sinop İl Genel Meclisi toplandı

Sinop İl Genel Meclisi'nin ekim ayı ikinci oturumu yapıldı.


İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Erol'un başkanlık ettiği oturumda 17 maddelik gündemin 4 maddesi üzerinde görüşüldü. Böylece son oturumla birlikte gündem maddelerinin 8'i üzerinde görüşme sağlanmış oldu. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Murat Berksoy ile İl Özel İdaresi Şube Müdürleri ve meclis üyelerinin hazır bulunduğu oturumda il merkezi ve ilçelerdeki bazı köylere ait, yerleşik alanı ve civarı tespit haritalarına ilişkin Bayındırlık ve İmar Komisyonu'ndan gelen raporlar görüşülerek oylandı. Gerze ilçesi Yaykıl köyü 2090'da kayıtlı taşınmazların yapılacak tersane amaçlı imar planı talebine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu'ndan gelen rapor görüşüldü. Mevkisinin şimdiki statüsünden çıkartılarak sanayi alanı haline dönüştürülmesine olanak sağlayacak imar değişikliğine ilişkin
komisyonun verdiği olumlu yöndeki rapor oylandı. 3194 sayılı İmar Kanunu'na uygunluğu konusunda görüşün bildirildiği rapor oy çokluğuyla meclis tarafından kabul edildi.


Bu arada aralık ayında yürürlükten kalkacak olan 5330 ve 5084 sayılı Yatırımların ve İstihdamın Teşviki yasalarından faydalanan 49 ilin, yeni yasa çıkana kadar mevcut teşvik uygulamasının devamına ilişkin işbirliği çağrısına yönelik yazı okundu. Konu görüşülmek üzere gündeme alındı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 17:04:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?