3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Sinop kotrası ambalaja girdi

Sinop Valisi Zeki Şanal, ürünü pazarlamanın başlıca yolunun ambalajdan geçtiğini belirterek, ambalajın, markalaşma ve geniş pazarlara açılabilmenin en önemli basamağı olduğunu söyledi.


Sinop'un simgesi haline gelen maket kotraların Sinop Valiliği tarafından başlatılan çalışma kapsamında 2003 yılında Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından patentlenmesinin ardından kotralar ambalajlara girdi.

Tescil çalışmalarıyla birlikte 2003 yılı Aralık ayında Sinop Valiliği ve İl Sanayi Ticaret Müdürlüğü tarafından, Sinop'ta üretilen el sanatları ürünlerinin üretim, ambalaj ve pazarlaması konusunda bir toplantı yapılarak, ambalaj konusunda ilk adım atılmıştı.

Yaptığı açıklamada ambalajın pazarlamadaki önemine değinen Sinop Valisi Zeki Şanal, ürünlerinin ambalaj noktasında eksikliğin kaliteyi ve beraberinde getirdiği talebi olumsuz yönde etkilediğini kaydetti.

Şanal, "Sinop'a özgü ürünler kaliteli ve şık ambalajlar sayesinde dünya pazarına açılabilir. Sunuş ve pazarlamalarında eksiklikler zamanla gideriliyor. Bunları ilimizin dışına çıkartabilmek için bir sunuş biçimi olmalı. Ürün ambalaja girdiğinde marka olur" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2008 Pazartesi 15:30:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?