5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Sinop manzaralı okuma keyfi

Sinop'ta turizm sezonu, 2009 yılının ilk kruvaziyer turist gemisinin limana demirlemesiyle açıldı.

Yağmur nedeniyle gemiden çıkamayan çok sayıda turist gemide kitap okuyarak vakit geçirdi.
Bir hafta önce 295 personeli ve 568 yolcusuyla Fransa'dan yola çıkan Bahama bandıralı 288 bin 58 grostonluk 190 metre uzunluğundaki Amedea adlı turist gemisi, sabah saatlerinde Sinop Limanı'na demirledi. Başta Alman olmak üzere Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden turistlerin bulunduğu kafile, bugün akşam saatlerine kadar Sinop'un tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Geminin çok sayıda yolcusu ise elverişsiz hava şartları ve yağmur nedeniyle gemide kalarak Sinop manzarası eşliğinde kitap okumayı tercih etti.


Sinop Vali Yardımcısı Bilal Ölmez, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun ile gazetecilerin oluşan grup, yabancı görevliler nezaretinde gemiyi gezdi. Görevliler Türk gruba, gemi bünyesindeki sauna, masaj ve spor salonları, sinema ve gösteri salonları, bar, restoran ve kafeteryalar ile çeşitli sosyal alanları gezdirdi.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, Sinop Limanı'nın 2007 yılı Mart ayında Miami'de yapılan "Kruvaziyer Turizm Toplantısı"nda "Destination Medcruise" ağına alınmasıyla Sinop Limanı'nın büyük bir ilgiyle karşı karşıya geldiğini söyledi. Tosun, "Kuşadası'ndan sonra Türkiye'deki en önemli turizm limanlarının başında Sinop Limanı gelmektedir.

Doğal ve tarihi zenginliği bakımından Sinop Limanı dikkat çekmektedir. Bu yıl 50'ye yakın kruvaziyer geminin limanımıza demirleyeceğini tahmin ediyoruz. Şu anda 25 tane geminin rezervasyonunu yaptık. Turizm Haftası'nın ilk gününde Amedea gemisinin gelmesiyle sezonu açmış bulunuyoruz. Bundan sonraki hedefimiz ilimizi marka kent haline getirmektir" diye konuştu.
Sinop Limanı'ndan saat 15.30'da ayrılan Amadea adlı turist gemisinin, sırasıyla Trabzon, Soçi, Yalta, Odesa ve ardından İstanbul'a dönecek

İha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 15:55:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?